IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 22:16   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çorum Baklavası(Gül Burma)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
  • 150 Gram Tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı Sirke
  • 1 Çorba kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 200 Gram Ceviz İçi
  • 200 Gram Nişasta
  • 500 Gram Toz Şeker
Yapılışı:
Derin bir kap içine 2 yumurta kırın
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, bir çay bardağı su, yarım çay bardağı tuz eklenerek hamur yoğurun
Üzerine ıslak bez örtülüp, yarım saat dinlendirin
Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın, yumak yapın
Üzerine nişasta serpin yufka şeklinde açın Açtığınız yufkaları temiz bez üzerine serin hafif kurumaya bırakın
Açtığınız yufkayı 10 cm eninde paralel olarak kesin. İçine ceviz koyun gül şeklini alacak şekilde burarak yağlanmış tepsiye dizin
Bu şekilde kuruması için bir gün bekletin. Üzerine kızartılmış yağ dökerek fırında kızartın.
Yarım kg şekere yarım kg su ekleyin, yarım limon suyu ekleyin
Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatın
Şerbeti sıcak olarak baklavanın üzerine dökün
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
  • 150 Gram Tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı Sirke
  • 1 Çorba kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 200 Gram Ceviz İçi
  • 200 Gram Nişasta
  • 500 Gram Toz Şeker
Yapılışı:
Derin bir kap içine 2 yumurta kırın
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, bir çay bardağı su, yarım çay bardağı tuz eklenerek hamur yoğurun
Üzerine ıslak bez örtülüp, yarım saat dinlendirin
Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın, yumak yapın
Üzerine nişasta serpin yufka şeklinde açın Açtığınız yufkaları temiz bez üzerine serin hafif kurumaya bırakın
Açtığınız yufkayı 10 cm eninde paralel olarak kesin. İçine ceviz koyun gül şeklini alacak şekilde burarak yağlanmış tepsiye dizin
Bu şekilde kuruması için bir gün bekletin. Üzerine kızartılmış yağ dökerek fırında kızartın.
Yarım kg şekere yarım kg su ekleyin, yarım limon suyu ekleyin
Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatın
Şerbeti sıcak olarak baklavanın üzerine dökün
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
corum

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Baklavası Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:01
Tırtıl Baklavası Tarifi Sevda Tatlılar 0 14 Ocak 2012 17:07
Çorum / Hititlerin Başkenti Çorum Gezi Programı Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 11 Aralık 2011 19:52
Safranbolu baklavası (karabük) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:45
Cevizli Antep Baklavası YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:23