IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:01   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kara Topak Helvası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 14 Çorba kaşığı Un
  • 2 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Paket Dolmalık Fıstık
  • 2 Avuç Dövülmüş Ceviz
  • 12 Çorba kaşığı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 1 Su Bardağı Süt (Şerbeti İçin)
  • 1 Adet Yumurta Sarısı (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Plastik bir kaba 14 yemek kaşığı un, orta ocak ateşte eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket margarinin içine eklenerek kavrulur. Bir tencereye 12 kaşık şeker, 1 bardak süt ve 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

1 paket dolmalık fıstık sürekli karıştırılarak una karıştırılır. Fıstıkların sararması gerekmektedir. Şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. 2 avuç ceviz el ile ezilerek helvaya karıştırılır.

1 yumurtanın sarısı çırpılarak soğuyan şerbetin içerisine konularak karıştırılır. Hazırlanan şerbet, helvaya karıştırılarak kısık ocak ateşine alınır. Helva şerbetini çekene kadar sürekli karıştırılır.

İsteğe göre şekil verilerek servis edilir. Hazırlanış süresi ortalama 30 dakikadır. Tatlımız 6-8 kişilik servis edilebilr

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 14 Çorba kaşığı Un
  • 2 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Paket Dolmalık Fıstık
  • 2 Avuç Dövülmüş Ceviz
  • 12 Çorba kaşığı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 1 Su Bardağı Süt (Şerbeti İçin)
  • 1 Adet Yumurta Sarısı (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Plastik bir kaba 14 yemek kaşığı un, orta ocak ateşte eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket margarinin içine eklenerek kavrulur. Bir tencereye 12 kaşık şeker, 1 bardak süt ve 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

1 paket dolmalık fıstık sürekli karıştırılarak una karıştırılır. Fıstıkların sararması gerekmektedir. Şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. 2 avuç ceviz el ile ezilerek helvaya karıştırılır.

1 yumurtanın sarısı çırpılarak soğuyan şerbetin içerisine konularak karıştırılır. Hazırlanan şerbet, helvaya karıştırılarak kısık ocak ateşine alınır. Helva şerbetini çekene kadar sürekli karıştırılır.

İsteğe göre şekil verilerek servis edilir. Hazırlanış süresi ortalama 30 dakikadır. Tatlımız 6-8 kişilik servis edilebilr
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
helvası, kara, topak

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Un Helvası efLatun Tatlılar 21 08 Mayıs 2012 21:17
Tevbe Kahramanları - Abdullah Kara - Hilal Kara Liaaa Kitap Tanıtımları 0 02 Mayıs 2012 02:49
Süt helvası (bursa) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 15:43
Böyle Bir Kara Sevda Kara Toprakla Biter... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Temmuz 2010 10:57