IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:07   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yemişli Ekmek Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 400 Mililitre Krema
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Portakal
  • 1 Tatlı kaşığı Vanilya
  • 12 Dilim Baget Ekmek
  • Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
  • Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm
  • Yeteri kadar Fındık
Yapılışı:
Süt ve kremayı tencereye aktarın. Karıştırarak şekeri ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip vanilya ile birlikte karıştırın. Yağladığınız pişirme kabına (23-25 cm'lik) baget dilimlerin yarısını dizin. Cevizleri mutfak robotunda çekin. 2/3'ünü ekmeklerin üzerine serpin. Kalan ekmekleri üzerine dizip kalan cevizleri serpiştirin. Ekmek dilimlerinin üzerine yumurtalı karışımı dökün. 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın. Ekmek dilimlerinin üzeri kuru görünüyorsa ve sıvıyı tamamen çekmemişse kalan süt ve kremayı dökün. Üzerine kuru üzüm serpin. Pişirme kabını içinde su bulunan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pişirin. Üzerine iri kırılmış fındık serpin. Servis yapın

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 400 Mililitre Krema
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Portakal
  • 1 Tatlı kaşığı Vanilya
  • 12 Dilim Baget Ekmek
  • Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
  • Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm
  • Yeteri kadar Fındık
Yapılışı:
Süt ve kremayı tencereye aktarın. Karıştırarak şekeri ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip vanilya ile birlikte karıştırın. Yağladığınız pişirme kabına (23-25 cm'lik) baget dilimlerin yarısını dizin. Cevizleri mutfak robotunda çekin. 2/3'ünü ekmeklerin üzerine serpin. Kalan ekmekleri üzerine dizip kalan cevizleri serpiştirin. Ekmek dilimlerinin üzerine yumurtalı karışımı dökün. 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın. Ekmek dilimlerinin üzeri kuru görünüyorsa ve sıvıyı tamamen çekmemişse kalan süt ve kremayı dökün. Üzerine kuru üzüm serpin. Pişirme kabını içinde su bulunan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pişirin. Üzerine iri kırılmış fındık serpin. Servis yapın
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ekmek, tatlısı, yemişli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vişneli ekmek tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:54
Pratik ekmek tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:52
Merengli ve çilekli ekmek tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:48
Harput ekmek tatlısı (elazığ) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 16:21
Vişneli Ekmek Tatlısı Lady Tatlılar 0 08 Nisan 2010 14:34