IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:12   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jöleli Tavuk Göğsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Tatlı kaşığı Nişasta (Jölesi İçin)
  • 1 Su Bardağı Meyve Suyu (Jölesi İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Jölesi İçin)
  • 3 Fincan Un (Muhallebi İçin)
  • 3 Fincan Toz Şeker (Muhallebi İçin)
  • 1 Litre Süt (Muhallebi İçin)
  • Yarım Paket Margarin (Muhallebi İçin)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin (Muhallebi İçin)
  • Yeteri kadar Hindistan Cevizi (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Nescafe (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Öncelikle tencerede margarin eritilir, üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Sonra süt yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılarak topaklaşması önlenir. Çırpmak için mikserden yardım alabilirsiniz.
Katılaşana kadar karıştırılır sonra şeker ve vanilya ilave edilerek 1-2 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız muhallebi ıslak borcama dökülür. (Ben muhallebiyi dökmeden önce, 1 tatlı kaşığı kadar nescafe serpiştiriyorum. Kahve seviyorsanız deneyebilirsiniz.)
Diğer taraftan jöle malzemelerinin hepsi çırpılarak pişirilir, şeffaflaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
Muhallebinin üzerine, her dilime gelicek şekilde jöle ilave edilir. Jöle yuvarlaklarının üzerine de hindistan cevizi serpilir.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Tatlı kaşığı Nişasta (Jölesi İçin)
  • 1 Su Bardağı Meyve Suyu (Jölesi İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Jölesi İçin)
  • 3 Fincan Un (Muhallebi İçin)
  • 3 Fincan Toz Şeker (Muhallebi İçin)
  • 1 Litre Süt (Muhallebi İçin)
  • Yarım Paket Margarin (Muhallebi İçin)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin (Muhallebi İçin)
  • Yeteri kadar Hindistan Cevizi (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Nescafe (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Öncelikle tencerede margarin eritilir, üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Sonra süt yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılarak topaklaşması önlenir. Çırpmak için mikserden yardım alabilirsiniz.
Katılaşana kadar karıştırılır sonra şeker ve vanilya ilave edilerek 1-2 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız muhallebi ıslak borcama dökülür. (Ben muhallebiyi dökmeden önce, 1 tatlı kaşığı kadar nescafe serpiştiriyorum. Kahve seviyorsanız deneyebilirsiniz.)
Diğer taraftan jöle malzemelerinin hepsi çırpılarak pişirilir, şeffaflaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
Muhallebinin üzerine, her dilime gelicek şekilde jöle ilave edilir. Jöle yuvarlaklarının üzerine de hindistan cevizi serpilir.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
göğsü, jöleli, tavuk

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pudingli Tavuk Göğsü Zen Tatlılar 0 06 Kasım 2012 18:11
Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi Zen Tavuk Yemekleri 0 31 Ekim 2012 17:21
Böğürtlen soslu tavuk göğsü Ay Pastalar 0 31 Temmuz 2012 13:00
Ekşili Havuçlu Tavuk Göğsü YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:21
Cevizli Tavuk Göğsü Salatası YapraK Salatalar Mezeler 0 11 Ocak 2010 19:22