IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:14   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sadrazam Lokumu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 5 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Hindistan Cevizi
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker
Yapılışı:
2 su bardağı süt

2 yemek kaşık şeker

2 çorba kaşık un……karışımı bir tencereye koyup krema gibi pişiriyoruz..ılımaya bırakıyoruz..









Yumurta ile toz şeker önce çırpılır daha sonra un elenip eklenir..içine vanilya ve kabartma tozu eklenir….fırın tepsisini yağlı kağıt mutlaka serilmeli..ve karışım üstüne dökülür..düzgün bir şekilde dağıtılmalı.. 170 derecede pişirilir…



Pişen pandispanya kekini önce ortasından sonra diğer taraflardan bölerek 9 parçaya ayrılır..ve her parçayı tekrar enlemesine ayırmak gerekiyor..ve 18 parça oluyor..her parçanın kızarmış yüzlerine kremadan biraz koyup istenirse ki güzel olur içine yarım muz parçası koyup rulo sarıyoruz…her parçayı aynen yapıyoruz..

Daha sonra hazırlanan her ruloyu azar azar süte batırarak bolca Hindistan cevizine buluyoruz..hindistan cevizi bol olmalı….

Ortalama tahminen 3 saat dinlenmeli..sonra servis tabağına konarak ikram edilebilir..afiyet olsun..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 5 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Hindistan Cevizi
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker
Yapılışı:
2 su bardağı süt

2 yemek kaşık şeker

2 çorba kaşık un……karışımı bir tencereye koyup krema gibi pişiriyoruz..ılımaya bırakıyoruz..









Yumurta ile toz şeker önce çırpılır daha sonra un elenip eklenir..içine vanilya ve kabartma tozu eklenir….fırın tepsisini yağlı kağıt mutlaka serilmeli..ve karışım üstüne dökülür..düzgün bir şekilde dağıtılmalı.. 170 derecede pişirilir…



Pişen pandispanya kekini önce ortasından sonra diğer taraflardan bölerek 9 parçaya ayrılır..ve her parçayı tekrar enlemesine ayırmak gerekiyor..ve 18 parça oluyor..her parçanın kızarmış yüzlerine kremadan biraz koyup istenirse ki güzel olur içine yarım muz parçası koyup rulo sarıyoruz…her parçayı aynen yapıyoruz..

Daha sonra hazırlanan her ruloyu azar azar süte batırarak bolca Hindistan cevizine buluyoruz..hindistan cevizi bol olmalı….

Ortalama tahminen 3 saat dinlenmeli..sonra servis tabağına konarak ikram edilebilir..afiyet olsun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
lokumu, sadrazam

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afyon Lokumu tarifi Violent Tatlılar 0 06 Haziran 2012 11:06
Lokumu da Rumlar'a kaptırdık! Lee Haber Arşivi 6 02 Kasım 2007 22:48