10 Kasım 2012, 23:05 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kayzerin Karmaşası / Kaiserschmarren Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin. Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın. Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz. Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin. Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın | |
|
Etiketler |
kaiserschmarren, karmaşası, kayzerin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |