IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2012, 18:44   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tel Kadayıflı Kestaneli Tatlı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

200 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı

300 gr. haşlanmış kestane (300 gr. kestane şekeri)
4 adet acıbadem kurabiyesi
1 su bardağı
Badem unu
1 su bardağı

Ceviz içi


Üzeri için;
1 kase haşlanmış ayıklanmış badem
1 avuç iç badem
2 yemek kaşığı şeker


Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
1½ bardak su
Limon suyu



Yapılışı:

Bademler tavaya alınarak kavrulur. Tavada sertleşen bademler robotla çekilir.
İki yemek kaşığı şekerle bademler yoğrulur. Arada el ıslatılarak şekerle badem iyice özleştirilir


Hamur haline gelen badem tozu ve şeker yuvarlanarak yumuşaması için steç filmle sarılır. 150 gr. tereyağı tavada eritilir. Kadayıflar elle koparılır ve bıçakla kıyılarak bir kenara koyulur.
Eritilen tereyağı incecik kadayıfların üzerine gezdirilir. Tereyağı kadayıflara iyice yedirilir. Bir pasta kalıbına tereyağıyla yumuşayan kadayıflar döşenir. Kadayıfın üzeri ince çekilmiş badem unuyla kapatılır ve kaşıkla bastırarak sıkılaştırılır.
Pastanıın 3. katına kırılan acıbadem kurabiyesi, kestane şekeri ve ceviz yayılır. Katların birbirini tutması için eritilen tereyağı gezdirilir. Pastanın ara katına da kadayıf yayılır. Muhteşem aromasıyla badem unu yeniden kaplanır ve elle katlar sıkılaştırılır. İki acıbadem kurabiyesi daha parçalanarak ilave edilir, ardından cevizleri eklenir. Pastanın üzeri tereyağlı kadayıfla kapatılır. Kızarana kadar fırına verilir.
Şerbeti için iki su bardağı toz şeker bir buçuk bardak suyla birlikte kaynatılır.
Şerbete bikaç damla limon sıkılır.

Kadayıf kızarınca şerbeti verilerek kalıp açılır ve dikkatlice çıkarılır. Badem ve şekerle yoğurularak elde edilen hamur pasta boyunda açılır. İçine kestane şekeri eklenerek bir bohça yapılır. Pastanın üzerine bu bohça koyulur ve bademle süslenerek servis edilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

200 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı

300 gr. haşlanmış kestane (300 gr. kestane şekeri)
4 adet acıbadem kurabiyesi
1 su bardağı
Badem unu
1 su bardağı

Ceviz içi


Üzeri için;
1 kase haşlanmış ayıklanmış badem
1 avuç iç badem
2 yemek kaşığı şeker


Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
1½ bardak su
Limon suyu



Yapılışı:

Bademler tavaya alınarak kavrulur. Tavada sertleşen bademler robotla çekilir.
İki yemek kaşığı şekerle bademler yoğrulur. Arada el ıslatılarak şekerle badem iyice özleştirilir


Hamur haline gelen badem tozu ve şeker yuvarlanarak yumuşaması için steç filmle sarılır. 150 gr. tereyağı tavada eritilir. Kadayıflar elle koparılır ve bıçakla kıyılarak bir kenara koyulur.
Eritilen tereyağı incecik kadayıfların üzerine gezdirilir. Tereyağı kadayıflara iyice yedirilir. Bir pasta kalıbına tereyağıyla yumuşayan kadayıflar döşenir. Kadayıfın üzeri ince çekilmiş badem unuyla kapatılır ve kaşıkla bastırarak sıkılaştırılır.
Pastanıın 3. katına kırılan acıbadem kurabiyesi, kestane şekeri ve ceviz yayılır. Katların birbirini tutması için eritilen tereyağı gezdirilir. Pastanın ara katına da kadayıf yayılır. Muhteşem aromasıyla badem unu yeniden kaplanır ve elle katlar sıkılaştırılır. İki acıbadem kurabiyesi daha parçalanarak ilave edilir, ardından cevizleri eklenir. Pastanın üzeri tereyağlı kadayıfla kapatılır. Kızarana kadar fırına verilir.
Şerbeti için iki su bardağı toz şeker bir buçuk bardak suyla birlikte kaynatılır.
Şerbete bikaç damla limon sıkılır.

Kadayıf kızarınca şerbeti verilerek kalıp açılır ve dikkatlice çıkarılır. Badem ve şekerle yoğurularak elde edilen hamur pasta boyunda açılır. İçine kestane şekeri eklenerek bir bohça yapılır. Pastanın üzerine bu bohça koyulur ve bademle süslenerek servis edilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kadayıflı, kestaneli, tatlı, tel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tatlı Krizi Tutanlara Diyet Tatlı N999 Tatlılar 0 06 Haziran 2012 23:22
Kadayıflı muhallebi Nur Tatlılar 0 13 Eylül 2011 22:18
Kıtır Kadayıflı Muhallebi YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:20