IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2012, 19:37   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gökkuşağı Revani





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gökkuşağı Revani


Bugünkü tarifimiz iki renkli revani. İçinde irmik olduğu için, hem çok lezzetli, hem çok pratik bir tarif. Hem göze, hem damağa hitap ediyor. Siz isterseniz bu tatlıdan iki çeşit de sunabilirsiniz. Tatlının yarısını baklava dilimi gibi keserek sade olarak, yarisinida resimdeki gibi yuvarlak kesip, kanardaki kırıntıları da kakaoyla karıştırarak iki renkli olarak sunabilirsiniz. Tatlı yapacağınız zaman bir gün önceden yaparsanız daha güzel oluyor.

Herkese kolay gelsin diyorum.

İKİ RENKLİ REVANİ

Malzemeler;

250 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı seker
3 yumurta
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için,

3,5 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
1/4limon suyu
Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kasığı Hindistan cevizi
Süslemek için

Krem şanti

Toplam süre: 40 dakika

Hazırlanışı;


Yumurtaları şekerle çırpın. Erimiş yağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltın ve ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Önceden kaynattığınız ilik şerbeti, fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbetini iyice çekince, bir kalıp veya bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkartın. Kenarlarında kalan tatlı parçalarını bir kâseye alın. İçine kakao ve Hindistan cevizi ekleyip İyice karıştırın. Bu kakaolu karışımı, yuvarlak tat

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gökkuşağı Revani


Bugünkü tarifimiz iki renkli revani. İçinde irmik olduğu için, hem çok lezzetli, hem çok pratik bir tarif. Hem göze, hem damağa hitap ediyor. Siz isterseniz bu tatlıdan iki çeşit de sunabilirsiniz. Tatlının yarısını baklava dilimi gibi keserek sade olarak, yarisinida resimdeki gibi yuvarlak kesip, kanardaki kırıntıları da kakaoyla karıştırarak iki renkli olarak sunabilirsiniz. Tatlı yapacağınız zaman bir gün önceden yaparsanız daha güzel oluyor.

Herkese kolay gelsin diyorum.

İKİ RENKLİ REVANİ

Malzemeler;

250 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı seker
3 yumurta
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için,

3,5 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
1/4limon suyu
Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kasığı Hindistan cevizi
Süslemek için

Krem şanti

Toplam süre: 40 dakika

Hazırlanışı;


Yumurtaları şekerle çırpın. Erimiş yağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltın ve ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Önceden kaynattığınız ilik şerbeti, fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbetini iyice çekince, bir kalıp veya bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkartın. Kenarlarında kalan tatlı parçalarını bir kâseye alın. İçine kakao ve Hindistan cevizi ekleyip İyice karıştırın. Bu kakaolu karışımı, yuvarlak tat
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
gökkuşağı, revani

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Revani Zen Pastalar 0 31 Ekim 2012 21:38
Bademli Revani N999 Pastalar 0 12 Mayıs 2012 01:08
Hurmalı Revani YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:22
Tarçınlı Yağsız Revani YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:24