IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2012, 15:04   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rum Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
3 Adet Yumurta
2.5 Su Bardağı Galeta Unu
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
½ Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:
2 Su Bardağı Şeker
2 Bardak Su
½ Limon Suyu

Muhallebisi İçin:
4 Bardak Süt
½ Su Bardağı Şeker
4 Çorba Kaşığı Un

Şerbet tarifi:
Ocaktaki tencereye iki su bardağı şeker ve iki bardak su eklenerek altı yakılır. Şerbetin koyu kıvamlı olmaması için yarım limonun suyu tencereye koyulur. Şerbet birkaç kez karıştırılıp, kaynadıktan sonra, fırından sıcak çıkan tatlının keki üzerine soğuk dökülmesi için soğumaya alınır.

Kek tarifi:
Üç adet yumurta, bir su bardağı şeker ile blendır kabında karıştırılır. İki buçuk su bardağı galeta unu koyulan kaba yumurta ve şekerli karışım ve bir su bardağı sıvı yağ eklenerek yoğrulur. Kekin hamuruna bir su bardağı iri çekilmiş ceviz ve yarım su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi sırasında hamura bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu katılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur, yağlanan fırın tepsisine iyice bastırılarak yerleştirilir. Kekin hamuru 160 derece sıcaklığa ayarlanan fırında pişirilir. Kek piştikten sonra henüz sıcakken hazırlanan şerbet üzerine dökülür. Kek iyice şerbeti çekmesi için beklemeye alınır. Muhallebi tarifi: Tencereye yarım su bardağı şeker koyulur, dört su bardağı soğuk süt eklenerek karıştırılmaya başlanır. Şekerli süt kaynamadan önce dört çorba kaşığı dolusu un karışımımıza eklenerek durmaksızın karıştırılmaya devam edilir. Kıvamı tutan muhallebi fokurdamaya başladığında ocaktan alınarak şerbetini çeken kekin üzerine dökülür. Son olarak muhallebili kekin üzerine hindistan cevizi dökülerek servise sunulur.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
3 Adet Yumurta
2.5 Su Bardağı Galeta Unu
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
½ Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:
2 Su Bardağı Şeker
2 Bardak Su
½ Limon Suyu

Muhallebisi İçin:
4 Bardak Süt
½ Su Bardağı Şeker
4 Çorba Kaşığı Un

Şerbet tarifi:
Ocaktaki tencereye iki su bardağı şeker ve iki bardak su eklenerek altı yakılır. Şerbetin koyu kıvamlı olmaması için yarım limonun suyu tencereye koyulur. Şerbet birkaç kez karıştırılıp, kaynadıktan sonra, fırından sıcak çıkan tatlının keki üzerine soğuk dökülmesi için soğumaya alınır.

Kek tarifi:
Üç adet yumurta, bir su bardağı şeker ile blendır kabında karıştırılır. İki buçuk su bardağı galeta unu koyulan kaba yumurta ve şekerli karışım ve bir su bardağı sıvı yağ eklenerek yoğrulur. Kekin hamuruna bir su bardağı iri çekilmiş ceviz ve yarım su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi sırasında hamura bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu katılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur, yağlanan fırın tepsisine iyice bastırılarak yerleştirilir. Kekin hamuru 160 derece sıcaklığa ayarlanan fırında pişirilir. Kek piştikten sonra henüz sıcakken hazırlanan şerbet üzerine dökülür. Kek iyice şerbeti çekmesi için beklemeye alınır. Muhallebi tarifi: Tencereye yarım su bardağı şeker koyulur, dört su bardağı soğuk süt eklenerek karıştırılmaya başlanır. Şekerli süt kaynamadan önce dört çorba kaşığı dolusu un karışımımıza eklenerek durmaksızın karıştırılmaya devam edilir. Kıvamı tutan muhallebi fokurdamaya başladığında ocaktan alınarak şerbetini çeken kekin üzerine dökülür. Son olarak muhallebili kekin üzerine hindistan cevizi dökülerek servise sunulur.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
rum, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaz Tatlısı Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:34
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi Liaaa Tatlılar 1 09 Ağustos 2012 13:52
Fış Fış Tatlısı Ay Pastalar 0 31 Temmuz 2012 12:54
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41
Şam İşi Tatlısı YapraK Tatlılar 0 12 Nisan 2009 18:15