IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2013, 18:08   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şeftalili Gevrek




6 Kişilik
Malzemeler:

İçi için:
5 büyük boy olgun şeftali, iri doğranmış
1 limon, kabuğu alınmış, suyu sıkılmış
3 çorba kaşığı çok amaçlı un
1/4 bardak esmer şeker
2 çorba kaşığı şeker
1/2 çorba kaşığı vanilya özü
1/2 bardak sarı kuru üzüm
Bir tutam tuz

Sosu için:
1,25 bardak çok amaçlı un
1/2 bardak yulaf
1/2 bardak esmer şeker
1/2 bardak şeker
1,25 paket soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde
1/2 bardak ufalanmış badem
Bir tutam tuz
1-2 çorba kaşığı soğuk su

Özel malzeme: 6 adet turta kalıbı

Yapılışı:
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

İçi için:
Şeftalileri limon kabuğu ve limon suyuyla birlikte büyük bir kaseye koyun. Bunu kalıplara eşit olarak paylaştırın.

Sosu için:
Su hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. İyice karışana kadar çırpın. Suyu topaklı, ama kolay dağılan bir karışım olana kadar kaşık kaşık ekleyin.
Kalıpların üzerine sostan koyun. Sosu bastırmayın, gevşek olarak koyun. Pürüzlü bir görüntüsü olsun. Kalıpları bir fırın tepsisine alın, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika içi ısınana, üstü kahverengileşip çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Not: Yanında vanilyalı dondurmayla sıcak servis edilmesi tavsiye edilir.
6 Kişilik
Malzemeler:

İçi için:
5 büyük boy olgun şeftali, iri doğranmış
1 limon, kabuğu alınmış, suyu sıkılmış
3 çorba kaşığı çok amaçlı un
1/4 bardak esmer şeker
2 çorba kaşığı şeker
1/2 çorba kaşığı vanilya özü
1/2 bardak sarı kuru üzüm
Bir tutam tuz

Sosu için:
1,25 bardak çok amaçlı un
1/2 bardak yulaf
1/2 bardak esmer şeker
1/2 bardak şeker
1,25 paket soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde
1/2 bardak ufalanmış badem
Bir tutam tuz
1-2 çorba kaşığı soğuk su

Özel malzeme: 6 adet turta kalıbı

Yapılışı:
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

İçi için:
Şeftalileri limon kabuğu ve limon suyuyla birlikte büyük bir kaseye koyun. Bunu kalıplara eşit olarak paylaştırın.

Sosu için:
Su hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. İyice karışana kadar çırpın. Suyu topaklı, ama kolay dağılan bir karışım olana kadar kaşık kaşık ekleyin.
Kalıpların üzerine sostan koyun. Sosu bastırmayın, gevşek olarak koyun. Pürüzlü bir görüntüsü olsun. Kalıpları bir fırın tepsisine alın, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika içi ısınana, üstü kahverengileşip çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Not: Yanında vanilyalı dondurmayla sıcak servis edilmesi tavsiye edilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
gevrek, Şeftalili

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şeftalili Smoothie Burce İçkiler İçecekler 0 23 Mart 2012 02:55
Gevrek Peynirli Börek Tarifi Resimli AnqeL Hamur İşleri 0 21 Mart 2012 23:30
Gevrek (ardahan) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:06
Gevrek Poğaça YapraK Hamur İşleri 0 12 Nisan 2009 17:33