IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2013, 11:51   #1
Çevrimdışı
Dağ meyveleri cassata


sohbet


Dağ meyveleri cassata

Dağ meyveleri “cassata”, sıcak çikolata sos ile çok leziz olacak...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
90 gram beyaz çikolata, 370 gram krema, 90 gram sütlü çikolata, 125 ml. süt, 80 gram toz şeker, 4 adet yumurta sarısı, 2 adet yaprak jelatin.

Hazırlanışı

300 gram krema mikserde çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. Çikolatalar ayrı ayrı eritilir ve bir kenara konulur. 125
ml. süt ve 70 gram krema beraber kaynatılır. Toz şeker ve yumurta sarıları ayrı bir kapta çırpılır ve kaynamış süte ilave edilerek kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Yaprak jöleler su dolu bir kapta ıslatılarak yumuşatılır ve kaynayan sütün içine ilave edilir, karışım ocaktan alınır. Bu karışımdan her renk çikolataya 150 gram ilave edilir. Daha sonra çırpılmış krema karıştırılır. Kalıbın içine birkaç adet frambuaz ve böğürtlen konulur. Önce yarıya kadar beyaz çikolata mus doldurulur. Kalan yarısına sütlü çikolata doldurulur ve derin dondurucuya koyulur. Tabakta sıcak çikolata sos ve dağ meyveleri sos ile servis edilir.

Dağ meyveleri sos

Malzemeler
100 gram su, 100 gram şeker, 10 gram nişasta, 100 gram böğürtlen, 100 gram vişne.
Hazırlanışı
Su ve şeker kaynatılır. Nişasta eklenir ve kaynatmaya devam edilir. Koyulaşınca ocaktan alınır ve dağ meyveleri ilave edilir.

Sıcak çikolata sos

Malzemeler
500 gram su, 300 gram şeker, 120 gram kakao, 100 gram krema, 125 gram bitter çikolata.
Hazırlanışı
Çikolata haricindeki bütün malzemeler koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve çikolata ilave edilir ve süzülür. Isıtılarak servis edilir.

Dağ meyveleri cassata

Dağ meyveleri “cassata”, sıcak çikolata sos ile çok leziz olacak...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
90 gram beyaz çikolata, 370 gram krema, 90 gram sütlü çikolata, 125 ml. süt, 80 gram toz şeker, 4 adet yumurta sarısı, 2 adet yaprak jelatin.

Hazırlanışı

300 gram krema mikserde çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. Çikolatalar ayrı ayrı eritilir ve bir kenara konulur. 125
ml. süt ve 70 gram krema beraber kaynatılır. Toz şeker ve yumurta sarıları ayrı bir kapta çırpılır ve kaynamış süte ilave edilerek kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Yaprak jöleler su dolu bir kapta ıslatılarak yumuşatılır ve kaynayan sütün içine ilave edilir, karışım ocaktan alınır. Bu karışımdan her renk çikolataya 150 gram ilave edilir. Daha sonra çırpılmış krema karıştırılır. Kalıbın içine birkaç adet frambuaz ve böğürtlen konulur. Önce yarıya kadar beyaz çikolata mus doldurulur. Kalan yarısına sütlü çikolata doldurulur ve derin dondurucuya koyulur. Tabakta sıcak çikolata sos ve dağ meyveleri sos ile servis edilir.

Dağ meyveleri sos

Malzemeler
100 gram su, 100 gram şeker, 10 gram nişasta, 100 gram böğürtlen, 100 gram vişne.
Hazırlanışı
Su ve şeker kaynatılır. Nişasta eklenir ve kaynatmaya devam edilir. Koyulaşınca ocaktan alınır ve dağ meyveleri ilave edilir.

Sıcak çikolata sos

Malzemeler
500 gram su, 300 gram şeker, 120 gram kakao, 100 gram krema, 125 gram bitter çikolata.
Hazırlanışı
Çikolata haricindeki bütün malzemeler koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve çikolata ilave edilir ve süzülür. Isıtılarak servis edilir.

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cassata, dağ, meyveleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaz Meyveleri Sağlık İksiri Kralice Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2008 15:53