Selanik Tatlısı Selanik Tatlısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Selanik Tatlısı Yapılışı ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net