IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2013, 14:34   #1
Çevrimdışı
Selanik Tatlısı




Selanik Tatlısı Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 500 gram yoğurt
    1 su bardağı+1 çorba kaşağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım su bardağı+5 çorba
    kaşığı mısır unu
    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    2 çay kaşığı karbonat
    7 su bardağı un
    2 su bardağı kıyılmış ceviz

    Şerbet için:
    5 su bardağı tozşeker
    5 su bardağı su
    1 adet limon

    Üzeri için: Hindistancevizi


Selanik Tatlısı Yapılışı


ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın.


Selanik Tatlısı Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 500 gram yoğurt
    1 su bardağı+1 çorba kaşağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım su bardağı+5 çorba
    kaşığı mısır unu
    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    2 çay kaşığı karbonat
    7 su bardağı un
    2 su bardağı kıyılmış ceviz

    Şerbet için:
    5 su bardağı tozşeker
    5 su bardağı su
    1 adet limon

    Üzeri için: Hindistancevizi


Selanik Tatlısı Yapılışı


ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
selanik, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ah Selanik! Kalemzede Atatürk Köşesi 0 18 Eylül 2011 01:36
Selanik Gevreği CheeRFuL Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:56