Selanik Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 500 gram yoğurt
1 su bardağı+1 çorba kaşağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı+5 çorba
kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 adet limon
Üzeri için: Hindistancevizi
Selanik Tatlısı Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve
limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu,
hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın.