IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2013, 20:24   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kavanozda böğürtlenli tatlı


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evdeki kavanozları dolaplarda boş boş saklamayın. Çıkarın tatlı yapalım. Nasıl mı? İşte keyifli bir tarif!

Malzemeler:
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 85 gr tereyağı
  • Kreması için
  • 800 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 150 ml krema
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Böğürtlen sos için
  • 2.5 su bardağı böğürtlen
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 55 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanışı:
  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Bisküvileri robotta un haline getirin.
  3. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kavanozların dibine bastırarak paylaştırın.
  4. Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker yedirerek fazla çırpmadan ekleyin.
  6. Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın.
  7. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
  8. Karışımı bisküvi tabanının üzerine üstten boşluk kalacak şekilde doldurun.
  9. Kavanozları derin bir tepsiye dizin.
  10. Tepsiye kavanozların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve tepsiyi fırına yerleştirerek 30 dakika pişirin.
  11. Fırını kapatarak 20 dakika içinde soğumaya bırakın.
  12. Fırından çıkarttığınız kavanozların üzerini streç film ile kapatarak en az 1 saat buzdolabında soğutun.
  13. Böğürtlen sosu için, su, rendelenmiş portakal kabuğu ve böğürtlenleri tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  14. Blender’dan geçirerek püre haline getirin.
  15. Şeker ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  16. Nişastayı bir miktar su ile çözdürüp karışıma ekleyin ve 3-4 dakika pişirin.
  17. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  18. Tatlıların üzerine böğürtlen sosu doldurun.
  19. İsteğe göre krema, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evdeki kavanozları dolaplarda boş boş saklamayın. Çıkarın tatlı yapalım. Nasıl mı? İşte keyifli bir tarif!

Malzemeler:
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 85 gr tereyağı
  • Kreması için
  • 800 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 150 ml krema
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Böğürtlen sos için
  • 2.5 su bardağı böğürtlen
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 55 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanışı:
  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Bisküvileri robotta un haline getirin.
  3. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kavanozların dibine bastırarak paylaştırın.
  4. Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker yedirerek fazla çırpmadan ekleyin.
  6. Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın.
  7. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
  8. Karışımı bisküvi tabanının üzerine üstten boşluk kalacak şekilde doldurun.
  9. Kavanozları derin bir tepsiye dizin.
  10. Tepsiye kavanozların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve tepsiyi fırına yerleştirerek 30 dakika pişirin.
  11. Fırını kapatarak 20 dakika içinde soğumaya bırakın.
  12. Fırından çıkarttığınız kavanozların üzerini streç film ile kapatarak en az 1 saat buzdolabında soğutun.
  13. Böğürtlen sosu için, su, rendelenmiş portakal kabuğu ve böğürtlenleri tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  14. Blender’dan geçirerek püre haline getirin.
  15. Şeker ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  16. Nişastayı bir miktar su ile çözdürüp karışıma ekleyin ve 3-4 dakika pişirin.
  17. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  18. Tatlıların üzerine böğürtlen sosu doldurun.
  19. İsteğe göre krema, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
böğürtlenli, kavanozda, tatlı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böğürtlenli Granita Zen Yemek Tarifleri 0 02 Kasım 2012 19:29
Böğürtlenli Parfe Liaaa Pastalar 0 16 Temmuz 2012 18:22
Böğürtlenli Milkshake YapraK İçkiler İçecekler 0 26 Eylül 2009 18:44