Kolay Baklava Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kolay Baklava Tarifi Malzemeler, 10 adet milföy hamuru 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 100 gram tereyağı Şerbeti için, 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın. Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin. Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin. Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün. Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın. Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net