IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2013, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kolay Baklava Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kolay Baklava Tarifi

Malzemeler,

10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
100 gram tereyağı

Şerbeti için,

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin.
Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin.
Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün.
Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kolay Baklava Tarifi

Malzemeler,

10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
100 gram tereyağı

Şerbeti için,

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin.
Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin.
Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün.
Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, kolay, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Baklava Tarifi Zen Tatlılar 0 04 Şubat 2013 15:37
Bursa Yöresi Baklava Yufkasında Pide Tarifi Zen Yöresel Yemekler 0 20 Kasım 2012 18:46
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:04
Kayısılı Baklava Tarifi Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:30
Kekli baklava tarifi(resimli anlatım) AnqeL Tatlılar 0 10 Şubat 2012 03:21