Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2013, 17:56   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kolay Baklava Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kolay Baklava Tarifi

Malzemeler,

10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
100 gram tereyağı

Şerbeti için,

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin.
Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin.
Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün.
Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan