IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 16:00   #1
Çevrimdışı
Susamlı Simit Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
2 yumurta
1 çay b. irmik
1 su b. hindistan cevizi
2 çorba k. pudra şekeri
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü

MANTOLAMAK İÇİN:
yumurta akı
susam

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz, sıvıyağı döküyoruz. Sıvıyaları karıştırıyoruz. İrmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. 10 çorba kaşığı unu da ekliyoruz ve hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamurdan bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Üzerine elimizle bastırıyoruz ve yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Ortasına parmağımızla basarak bir delik açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Yumurta akını bir kasede çırpıyoruz ve hamurların üzerine fırçayla sürüyoruz. Susam serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz tatlıyı fırından çıkarıyoruz ve sıcak şerbetini veriyoruz. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
2 yumurta
1 çay b. irmik
1 su b. hindistan cevizi
2 çorba k. pudra şekeri
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü

MANTOLAMAK İÇİN:
yumurta akı
susam

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz, sıvıyağı döküyoruz. Sıvıyaları karıştırıyoruz. İrmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. 10 çorba kaşığı unu da ekliyoruz ve hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamurdan bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Üzerine elimizle bastırıyoruz ve yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Ortasına parmağımızla basarak bir delik açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Yumurta akını bir kasede çırpıyoruz ve hamurların üzerine fırçayla sürüyoruz. Susam serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz tatlıyı fırından çıkarıyoruz ve sıcak şerbetini veriyoruz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
simit, susamlı, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Susamlı Somon Balığı Violent Deniz Ürünleri 0 21 Mayıs 2013 22:04
Susamlı Kalp Kurabiye Violent Pastalar 0 14 Haziran 2012 16:51
Metin2 Simit nedir, Metin2 Simit nasıl düşürülür KarakıZ Metin2 0 22 Ocak 2012 23:22
Susamlı Tavuk Kanadı YapraK Tavuk Yemekleri 0 23 Mart 2009 00:35
Susamlı Patlıcan Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:09