IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Ev Usulü Cevizli Tahin Helvası (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/586671-ev-usulu-cevizli-tahin-helvasi.html)

Cappy 14 Mayıs 2014 13:01

Ev Usulü Cevizli Tahin Helvası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

2 kg. küncü( kabuklu susam)
500 gr. ceviz içi


Cevizli Doğal helva nasıl Yapılır?

Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın.
Küncüyü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik.
Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın.
Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin.
Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin.
Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir. Afiyet şifa olsun

NOT: Şeker veya pekmez karıştırılmamış haliyle bu helva, içli köftelere ve kömbe tarzı böreklere de konuluyor. Ve tadı gerçekten çok nefis oluyor.



(alıntı)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net