IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cappy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2014, 13:01   #1
Çevrimdışı
Ev Usulü Cevizli Tahin Helvası


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

2 kg. küncü( kabuklu susam)
500 gr. ceviz içi


Cevizli Doğal helva nasıl Yapılır?

Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın.
Küncüyü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik.
Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın.
Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin.
Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin.
Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir. Afiyet şifa olsun

NOT: Şeker veya pekmez karıştırılmamış haliyle bu helva, içli köftelere ve kömbe tarzı böreklere de konuluyor. Ve tadı gerçekten çok nefis oluyor.



(alıntı)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

2 kg. küncü( kabuklu susam)
500 gr. ceviz içi


Cevizli Doğal helva nasıl Yapılır?

Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın.
Küncüyü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik.
Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın.
Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin.
Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin.
Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir. Afiyet şifa olsun

NOT: Şeker veya pekmez karıştırılmamış haliyle bu helva, içli köftelere ve kömbe tarzı böreklere de konuluyor. Ve tadı gerçekten çok nefis oluyor.



(alıntı)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cevizli, ev, helvası, tahin, usulü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahin Soslu Dolma Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:11
Güveçte tahin helvası Hesna Tatlılar 0 02 Mart 2013 22:41
Bursa Helvası Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:07
Un Helvası Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:04
Cevizli Un Helvası efLatun Tatlılar 21 08 Mayıs 2012 21:17