IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2014, 18:50   #1
Çevrimdışı
Çerkes Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Hamur için:
3 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
20 gram yaş maya
2 adet yumurta
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Hamurların üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
İç malzemesi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
7 adet yumurtanın akı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2 kg tozşeker
1 litre su
Yarım limonun suyu
Üzerine:
Toz antepfıstığı
Yemek Tarifi
Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarin, yoğurt, irmik, maya, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Daha sonra kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 1 parmak kalınlığında uzun şeritler yapın. 1 adet şeridi, açılmış hamurun kenarına koyup, rulo yapın ve kesin. İç harç ve hamur bitene kadar işleme devam edin. İç harçlı uzun hamurları baş parmak uzunluğunda kesin. Çok kızgın olmayan sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Bir kevgir yardımıyla tatlıları yağdan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 15 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına alın. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Hamur için:
3 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
20 gram yaş maya
2 adet yumurta
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Hamurların üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
İç malzemesi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
7 adet yumurtanın akı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2 kg tozşeker
1 litre su
Yarım limonun suyu
Üzerine:
Toz antepfıstığı
Yemek Tarifi
Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarin, yoğurt, irmik, maya, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin. Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Daha sonra kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 1 parmak kalınlığında uzun şeritler yapın. 1 adet şeridi, açılmış hamurun kenarına koyup, rulo yapın ve kesin. İç harç ve hamur bitene kadar işleme devam edin. İç harçlı uzun hamurları baş parmak uzunluğunda kesin. Çok kızgın olmayan sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Bir kevgir yardımıyla tatlıları yağdan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 15 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına alın. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
AFİYET OLSUN!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
Çerkes, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çerkes Hasan Vakası Zen Osmanlı Tarihi 0 09 Mayıs 2014 23:54
Çerkes Mitolojisi Sevda Mitoloji 0 17 Mart 2013 02:06
Çerkes Hasan Liaaa Tarih / Siyaset 0 30 Ekim 2012 12:47
Çerkes Ressamlar Katherina Ressamlar 0 02 Ekim 2012 12:48
'Çerkes soykırımı tanınsın' talebi KuSuRSuZ Haber Arşivi 1 24 Mayıs 2010 09:58