Kadayıf Sarma Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 300 gram kadayıf 100 gram tereyağ Ceviz Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker 3-4 damla limon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı; Öncelikle şerbet hazırlanır ve ılıması için bir kenara alınır. Tereyağ eritilir ve kadayıflarımızla iyice karıştırılır. Kadayıflar kendi içinde bazen topaklanmış olabiliyor bu aşamada elimizle aça aça kabartıyoruz. Kadayıftan yaklaşık 1cm kalınlığında parçalar alıp (10 cm uzunluğunda olacak kadar) elimizle düzeltip eşit parçalara ayırıyoruz. Daha sonra sarma yapar gibi cevizini uç kısmına koyup sarmaya başlıyoruz. Tüm kadayıflara aynı işlemi uyguladıktan sonra kadayıflarımızı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kızaran kadayıflarımızın ilk sıcaklığı gittiğinde (1-2 dakika sonra) ılıttığımız şerbetini üzerlerine döküyoruz. 2-3 saat dinlenen kadayıflarımız servise hazır. Afiyet Şifa Olsun... |
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı Kadayıf Dolması aslında, pek güzel yaparım, Erzurumun meşhur tatlılarındandır çokta güzeldir |
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı Lezzeti harika, :) en çok bayramda gidiyor hatta baklavadan daha çok tercih ediliyor |
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net