IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lcia
  • 1 Post By Lilith
  • 1 Post By Lcia
  • 1 Post By Lilith

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2014, 19:38   #1
Çevrimdışı
Kadayıf Sarma Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

300 gram kadayıf
100 gram tereyağ
Ceviz

Şerbeti için;

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Öncelikle şerbet hazırlanır ve ılıması için bir kenara alınır.

Tereyağ eritilir ve kadayıflarımızla iyice karıştırılır. Kadayıflar kendi içinde bazen topaklanmış olabiliyor bu aşamada elimizle aça aça kabartıyoruz. Kadayıftan yaklaşık 1cm kalınlığında parçalar alıp (10 cm uzunluğunda olacak kadar) elimizle düzeltip eşit parçalara ayırıyoruz. Daha sonra sarma yapar gibi cevizini uç kısmına koyup sarmaya başlıyoruz.

Tüm kadayıflara aynı işlemi uyguladıktan sonra kadayıflarımızı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kızaran kadayıflarımızın ilk sıcaklığı gittiğinde (1-2 dakika sonra) ılıttığımız şerbetini üzerlerine döküyoruz. 2-3 saat dinlenen kadayıflarımız servise hazır.

Afiyet Şifa Olsun...












Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

300 gram kadayıf
100 gram tereyağ
Ceviz

Şerbeti için;

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Öncelikle şerbet hazırlanır ve ılıması için bir kenara alınır.

Tereyağ eritilir ve kadayıflarımızla iyice karıştırılır. Kadayıflar kendi içinde bazen topaklanmış olabiliyor bu aşamada elimizle aça aça kabartıyoruz. Kadayıftan yaklaşık 1cm kalınlığında parçalar alıp (10 cm uzunluğunda olacak kadar) elimizle düzeltip eşit parçalara ayırıyoruz. Daha sonra sarma yapar gibi cevizini uç kısmına koyup sarmaya başlıyoruz.

Tüm kadayıflara aynı işlemi uyguladıktan sonra kadayıflarımızı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kızaran kadayıflarımızın ilk sıcaklığı gittiğinde (1-2 dakika sonra) ılıttığımız şerbetini üzerlerine döküyoruz. 2-3 saat dinlenen kadayıflarımız servise hazır.

Afiyet Şifa Olsun...











  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 02 Eylül 2014, 19:39   #2
Çevrimdışı
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı




Kadayıf Dolması aslında, pek güzel yaparım, Erzurumun meşhur tatlılarındandır çokta güzeldir

  Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2014, 19:52   #3
Çevrimdışı
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı




Lezzeti harika,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
en çok bayramda gidiyor hatta baklavadan daha çok tercih ediliyor

  Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2014, 19:56   #4
Çevrimdışı
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı




Lcia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Lezzeti harika,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
en çok bayramda gidiyor hatta baklavadan daha çok tercih ediliyor

evet artık çoğu insan baklava yerine tercih ediyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
farklı tadlar, kadayıf, kadayıf sarması, sarma, tatlı tarifleri, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrmik Fındıklı Kadayıf Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 14:50
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:56
Dondurmalı Cevizli Kadayıf Tatlısı Zen Tatlılar 0 02 Kasım 2012 19:27
Dordurmalı yufkalı sarma kadayıf Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 19:30
kaymaklı kadayıf tatlısı KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:34