Kadayıf Sarma Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
300 gram kadayıf
100 gram tereyağ
Ceviz Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı;
Öncelikle şerbet hazırlanır ve ılıması için bir kenara alınır.
Tereyağ eritilir ve kadayıflarımızla iyice karıştırılır. Kadayıflar kendi içinde bazen topaklanmış olabiliyor bu aşamada elimizle aça aça kabartıyoruz. Kadayıftan yaklaşık 1cm kalınlığında parçalar alıp (10 cm uzunluğunda olacak kadar) elimizle düzeltip eşit parçalara ayırıyoruz. Daha sonra sarma yapar gibi cevizini uç kısmına koyup sarmaya başlıyoruz.
Tüm kadayıflara aynı işlemi uyguladıktan sonra kadayıflarımızı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kızaran kadayıflarımızın ilk sıcaklığı gittiğinde (1-2 dakika sonra) ılıttığımız şerbetini üzerlerine döküyoruz. 2-3 saat dinlenen kadayıflarımız servise hazır. Afiyet Şifa Olsun... |