IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:56   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yufkalı Kadayıf Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Adet Yufka
  • Yarım Kilogram Kadayıf
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 3 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu
  • Yeteri kadar Kaymak
Yapılışı:
Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.
Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (Ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200 C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (İyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (Böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
Kaymakla servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Adet Yufka
  • Yarım Kilogram Kadayıf
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 3 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu
  • Yeteri kadar Kaymak
Yapılışı:
Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.
Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (Ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200 C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (İyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (Böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
Kaymakla servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kadayıf, tatlısı, yufkalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dondurmalı Cevizli Kadayıf Tatlısı Zen Tatlılar 0 02 Kasım 2012 19:27
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29
Dordurmalı yufkalı sarma kadayıf Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 19:30
kaymaklı kadayıf tatlısı KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:34
Yufkalı köfte YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:39