28 Şubat 2012, 13:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Tel kadayıf (Yarım kg) Pekmez (2 çorba kaşığı) Tereyağı (3 çorba kaşığı) Ceviz içi (1,5 su bardağı) Şerbeti için: Su (3-4 su bardağı, sıcak) Limon (Yarım adet) Şeker (Yarım kg.) Yarım kg tel kadayıfı tel tel ayırın. Derin cam bir kaba koyun. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritin. Eriyen yağı tel kadayıfının içine dökün. Yağın kadayıfa iyice yayılması için karıştırın. 2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırarak tepsiye iyice yayın. Üzerine yarım su bardağı ceviz içini bütün halinde sırayla dizin. Tel kadayıfının yarısını bir kat tepsiye dizin. 1 su bardağı cevizi rendeleyin ya da dibekte dövün. Tel kadayıfın üzerine dövülmüş cevizleri her tarafa gelecek şekilde yayarak serpin. Üzerine 2. kat olarak kalan tel kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen tel kadayıfı bir başka fırın tepsisine ters çevirerek koyun. Böylece alta dizdiğiniz cevizler üste gelecektir. Şerbetinin Yapımı: Bu sırada tencereye 3-4 su bardağı sıcak su dökün. Suyun içine yarım kesilmiş limonu ve yarım kg. şekeri koyun. Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe yardımıyla sıcak kadayıfın üzerine dökün. Tel kadayıfınız servise hazır. alıntı | |
|
Etiketler |
şerbeti |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tel Kadayıf Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:20 |
Kadayıf Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:38 |
kaymaklı kadayıf tatlısı | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:34 |
Kadayıf Sarması | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:50 |