IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:44   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gül Kadayıf





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Adet Yufka
  • 250 Gram Tel Kadayıf
  • 150 Gram Dövülmüş Ceviz
  • Yeteri kadar Tarçın
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 3 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Çeyrek Limon (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serin.
Eritilmiş margarinin yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürün.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtın.
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayın.
Üzerine tarçın serpin, iri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın yufkayı sıkıca rulo haline getirin
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar haline getirin
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin.
Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşincaya dek pişirin
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın
Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutun
Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılımasını bekleyin
Ilık şerbeti sarmaların üzerine dökün
Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alın
Afiyet olsun

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Adet Yufka
  • 250 Gram Tel Kadayıf
  • 150 Gram Dövülmüş Ceviz
  • Yeteri kadar Tarçın
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 3 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Çeyrek Limon (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serin.
Eritilmiş margarinin yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürün.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtın.
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayın.
Üzerine tarçın serpin, iri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın yufkayı sıkıca rulo haline getirin
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar haline getirin
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin.
Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşincaya dek pişirin
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın
Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutun
Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılımasını bekleyin
Ilık şerbeti sarmaların üzerine dökün
Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alın
Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
gül, kadayıf

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü Kadayıf Zen Tatlılar 0 06 Kasım 2012 18:12
Cevizli Kadayıf Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:28
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29
Tel Kadayıf Böreği YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:20
Kadayıf Sarması Kralice Tatlılar 1 12 Mart 2009 06:50