Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 21:56   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yufkalı Kadayıf Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Adet Yufka
  • Yarım Kilogram Kadayıf
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 3 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Limon Suyu
  • Yeteri kadar Kaymak
Yapılışı:
Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.
Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (Ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200 C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (İyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (Böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
Kaymakla servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet