Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gerdan Baklava
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
1 Su Bardağı Süt
Yarım Kilogram Un
1 Su Bardağı Nişasta
5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
250 Gram Margarin
250 Gram Tereyağı
4 Su Bardağı Su(Şerbeti İçin)
1 Kilogram Toz Şeker(Şerbeti İçin)
1 Çay Kaşığı Limon Suyu(Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün. Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkalarin tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın