IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:59   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gerdan Baklava





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Yeteri kadar Tuz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Kilogram Un
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 250 Gram Margarin
  • 250 Gram Tereyağı
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün. Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkalarin tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Yeteri kadar Tuz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Kilogram Un
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • 250 Gram Margarin
  • 250 Gram Tereyağı
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün. Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkalarin tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, gerdan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Matris Baklava aSi C ve C++ 0 24 Şubat 2012 22:16
Burma baklava Nur Tatlılar 9 15 Aralık 2010 11:00
Kaysılı gerdan (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 06 Kasım 2010 09:10
Gerdan Haşlama YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:28