IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2014, 20:18   #1
Çevrimdışı
Fındıklı Gül Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

125 gram tereyağı veya margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon

Yapılışı;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Öncelikle şerbet malzemeleri olan su ve şeker tencereye alınır. Ve ocağa konur şeker eriyene kadar karıştırıp şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakıyoruz ki şerbet daha sonra şekerlenmesin. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp ocağın altı kapatılır.

Margarin veya tereyağı mutlaka oda ısısında yumuşamış olmalı. Tüm malzemeler karıştırılır. Kulak memesi kıvamında olana dek un eklenip yoğrulur. Daha sonra merdaneyle ince bir hamur açılır ve çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. 2 baş tarafına 1 er fındık konur ve 3 yuvarlak parçayı fotoğraftaki gibi yan yana dizip yuvarlanır. Ardından tam ortasından kesilir ve tepsiye dizilir.

170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pişen gül tatlımızı fırından aldıktan 1-2 dakika sonra ılık şerbeti döküp dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. Tatlımız 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afiyet Şifa Olsun...






















Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

125 gram tereyağı veya margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon

Yapılışı;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Öncelikle şerbet malzemeleri olan su ve şeker tencereye alınır. Ve ocağa konur şeker eriyene kadar karıştırıp şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakıyoruz ki şerbet daha sonra şekerlenmesin. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp ocağın altı kapatılır.

Margarin veya tereyağı mutlaka oda ısısında yumuşamış olmalı. Tüm malzemeler karıştırılır. Kulak memesi kıvamında olana dek un eklenip yoğrulur. Daha sonra merdaneyle ince bir hamur açılır ve çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. 2 baş tarafına 1 er fındık konur ve 3 yuvarlak parçayı fotoğraftaki gibi yan yana dizip yuvarlanır. Ardından tam ortasından kesilir ve tepsiye dizilir.

170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pişen gül tatlımızı fırından aldıktan 1-2 dakika sonra ılık şerbeti döküp dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. Tatlımız 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afiyet Şifa Olsun...





















  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fındıklı, fındıklı tatlı, gül, gül tatlısı, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrmik Fındıklı Kadayıf Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 14:50
Fındıklı Lor Kurabiyesi Liaaa Hamur İşleri 0 23 Nisan 2012 15:13
Rize - Fındıklı Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 18 Şubat 2012 22:52
Fındıklı Patatesli Kek YapraK Kek Tarifleri 0 26 Aralık 2009 05:41
Fındıklı Muz Rüyası YapraK İçkiler İçecekler 0 26 Eylül 2009 18:41