IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2014, 21:38   #1
Çevrimdışı
Tahin Soslu, Vişne Dondurmalı Çikolata Tüp


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

280 gram toz şeker
250 ml. su
250 gram yumurta sarısı
45 gram jelatin
900 gram bitter çikolata
250 gram yumurta beyazı
150 gram toz şeker (yumurta beyazı ile karıştırmak için)
250 gram çırpılmış krema
Vişne köpüğü için:

100 ml. vişne suyu
3 gram lesitin (yağ ayrıştırıcı)
Çikolata tüp için:

150 gram bitter çikolata
Vişne tozu için:

500 gram vişne
250 ml. ayçiçek yağı
200 gram maltodex (glikoz şurubu)
100 gram toz şeker
Servisi için:

40 gram vişneli dondurma
15 gram tahin


NASIL YAPILIR?

Tatlının bazını oluşturacak çikolata mus için; toz şeker ve suyu bir tencerede 118 dereceye gelene kadar kaynatın.
Jelatini ilave edin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta sarısını mikser ile köpürüne kadar çırpın. Jelatinli karışımı azar azar katıp, çırpma işlemini sürdürün.
Küçük küpler halinde doğradığınız bitter çikolatayı, tencerede kaynayan su üzerine yerleştireceğiniz ayrı bir kapta benmari usulü eritin. Kaynayan suyun erimiş çikolataya kaçmamasına dikkat edin.
Yumurta beyazını ayrı bir kaba alın ve birlikte karıştıracağınız ölçülü toz şekeri ekledikten sonra katılaşıp, köpürüne kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Eritilmiş bitter çikolata, yumurta sarılı karışım, mereng halini alan çırpılmış yumurta beyazları ve kremayı ekledikten sonra silikon bir spatula ile tüm malzemeyi ezmeden karıştırın.
Vişne köpüğünü hazırlamak için; vişne suyu ve yağ ayrıştırıcı bir madde olan lesitini bir çırpıcı yardımıyla köpürtün.
Servis esnasında kullanılacak çikolata tüplerini hazırlamak için; bitter çikolatayı, benmari usulü 45 derecede eritin. Eriyen çikolatayı 31 derecede soğutarak kıvam almasını sağlayın. Silindir şeklinde kalıplara sararak tüp şeklini verin.
Vişne tozu için; çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri 50 dereceye getirdiğiniz ayçiçek yağında 1,5 saat kadar bekleterek, yağını çıkartın.
Yağlı suyu süzdükten sonra ayrı bir kenarda bekletin. Geri kalan vişne posasını toz şeker ile kaynatıp pestil haline getirin.
Çıkartılmış vişne yağını ve pestili bir tür glikoz şurubu olan maltodex ile karıştırın.
Tatlının servisi için; hazır olan çikolata tüplerini, çikolata mus ile doldurun. Üzerini vişne köpüğü ile kapatın. Vişneli dondurma, tahin ve hazırladığınız vişne tozu ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

280 gram toz şeker
250 ml. su
250 gram yumurta sarısı
45 gram jelatin
900 gram bitter çikolata
250 gram yumurta beyazı
150 gram toz şeker (yumurta beyazı ile karıştırmak için)
250 gram çırpılmış krema
Vişne köpüğü için:

100 ml. vişne suyu
3 gram lesitin (yağ ayrıştırıcı)
Çikolata tüp için:

150 gram bitter çikolata
Vişne tozu için:

500 gram vişne
250 ml. ayçiçek yağı
200 gram maltodex (glikoz şurubu)
100 gram toz şeker
Servisi için:

40 gram vişneli dondurma
15 gram tahin


NASIL YAPILIR?

Tatlının bazını oluşturacak çikolata mus için; toz şeker ve suyu bir tencerede 118 dereceye gelene kadar kaynatın.
Jelatini ilave edin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta sarısını mikser ile köpürüne kadar çırpın. Jelatinli karışımı azar azar katıp, çırpma işlemini sürdürün.
Küçük küpler halinde doğradığınız bitter çikolatayı, tencerede kaynayan su üzerine yerleştireceğiniz ayrı bir kapta benmari usulü eritin. Kaynayan suyun erimiş çikolataya kaçmamasına dikkat edin.
Yumurta beyazını ayrı bir kaba alın ve birlikte karıştıracağınız ölçülü toz şekeri ekledikten sonra katılaşıp, köpürüne kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Eritilmiş bitter çikolata, yumurta sarılı karışım, mereng halini alan çırpılmış yumurta beyazları ve kremayı ekledikten sonra silikon bir spatula ile tüm malzemeyi ezmeden karıştırın.
Vişne köpüğünü hazırlamak için; vişne suyu ve yağ ayrıştırıcı bir madde olan lesitini bir çırpıcı yardımıyla köpürtün.
Servis esnasında kullanılacak çikolata tüplerini hazırlamak için; bitter çikolatayı, benmari usulü 45 derecede eritin. Eriyen çikolatayı 31 derecede soğutarak kıvam almasını sağlayın. Silindir şeklinde kalıplara sararak tüp şeklini verin.
Vişne tozu için; çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri 50 dereceye getirdiğiniz ayçiçek yağında 1,5 saat kadar bekleterek, yağını çıkartın.
Yağlı suyu süzdükten sonra ayrı bir kenarda bekletin. Geri kalan vişne posasını toz şeker ile kaynatıp pestil haline getirin.
Çıkartılmış vişne yağını ve pestili bir tür glikoz şurubu olan maltodex ile karıştırın.
Tatlının servisi için; hazır olan çikolata tüplerini, çikolata mus ile doldurun. Üzerini vişne köpüğü ile kapatın. Vişneli dondurma, tahin ve hazırladığınız vişne tozu ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cikolata, dondurmalı, soslu, tahin, tıp, vişne

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahin Soslu Tavuklu Salata Tarifi Elysian Salatalar Mezeler 0 05 Ağustos 2014 18:57
Tahin Soslu Dolma Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:11
Çikolata Soslu ve Vanilyalı Dondurmalı Profiteroller N999 Pastalar 0 08 Mart 2012 10:25
Vişne Soslu Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 13:22
Vişne Soslu Kek Dilara Kek Tarifleri 0 01 Mayıs 2010 15:48