IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 23:08   #1
Çevrimdışı
Midye Tatli


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay baradağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(tarifte yoktu,ben koydum)
aldığı kadar un
açmak için 1 çay bardağı buğday nişastası
içi için iri çekilmiş bir su bardağı ceviz içi
üzerine sürmek için bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
Şerbet İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon
Tarif
Önce şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Süt,sıvı yağ, yumurta,kabartma tozu,vanilya ve unla yumuşak bir hamur elde edilir.
20 dakika kadar dinlendirilir.Hamur 6 bezeye ayrılır
.Her beze nişasta yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste konur.Merdane yardımıyla açılır.
Açılan yufka rulo yapılarak birer santim genişliğinde bıçakla kesilir(yaklaşık 17-18 tane). Her parçanın ortasına avuç içiyle bastırılarak bir çay bardağı kadar büyütülür.
Ortasına ceviz içi konularak kapatılır.
Fırın tepsisine dizilerek üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür.
Afiyet olsun:-)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay baradağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(tarifte yoktu,ben koydum)
aldığı kadar un
açmak için 1 çay bardağı buğday nişastası
içi için iri çekilmiş bir su bardağı ceviz içi
üzerine sürmek için bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
Şerbet İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon
Tarif
Önce şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Süt,sıvı yağ, yumurta,kabartma tozu,vanilya ve unla yumuşak bir hamur elde edilir.
20 dakika kadar dinlendirilir.Hamur 6 bezeye ayrılır
.Her beze nişasta yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste konur.Merdane yardımıyla açılır.
Açılan yufka rulo yapılarak birer santim genişliğinde bıçakla kesilir(yaklaşık 17-18 tane). Her parçanın ortasına avuç içiyle bastırılarak bir çay bardağı kadar büyütülür.
Ortasına ceviz içi konularak kapatılır.
Fırın tepsisine dizilerek üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür.
Afiyet olsun:-)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
midye, tatli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık