IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 23:34   #1
Çevrimdışı
Ev Yapimi Cevizli Baklava


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pirinç unu
250 gr tereyağı
350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tarif
Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın.
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın.
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin.
İkinci gurup yufkayı üzerine yayın.
Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın.
Baklava şeklinde dilimleyin.
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için;
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pirinç unu
250 gr tereyağı
350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tarif
Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın.
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın.
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin.
İkinci gurup yufkayı üzerine yayın.
Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın.
Baklava şeklinde dilimleyin.
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için;
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, cevizli, ev, yapimi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Baklava Tarifi Zen Tatlılar 0 04 Şubat 2013 15:37
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:04