IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2014, 17:39   #1
Çevrimdışı
Karagöz Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un



Şerbet Malzemeleri:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Biraz limon suyu



Karagöz Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz. Bir kaç damla limon suyu döktükten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Tatlının hamuru için yoğurma kabına ilk önce oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra içine biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Hamur henüz tam kıvama gelmemişken yoğurma kabındaki hamurun 4’de birini başka bir kaba alıyoruz.
Yoğurma kabında kalan hamura un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Ayırdığımız ve başka bir kaba aldığımız hamura kakaoyu ve yeterince kadar unu ekleyip onu da kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Böylelikle sade hamur ve kakaolu hamur olmak üzere iki çeşit hamur elde ediyoruz.
Sade hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açıyoruz.
Kakaolu hamuru da sade hamurun boyunda elimizle silindir haline getiriyoruz.
Dikdörtgen olarak açtığımız sade hamurun üstüne, silindir haline getirdiğimiz kakaolu hamuru koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Elde ettiğimiz ruloyu dolaba kaldırıp bir saat dinlenmesi için bekletiyoruz.
Dinlenen hamuru keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesiyoruz ve elimizle şeklini yuvarlak haline getiriyoruz.
Kesip şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Pişen tatlılarımızı fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekletip soğuyan şerbetin içine koyuyoruz ve şerbeti tamamen çekmesini bekliyoruz.

İsteğe göre üzerine robotta çekilmiş fındık yada ceviz serperek ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un



Şerbet Malzemeleri:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Biraz limon suyu



Karagöz Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz. Bir kaç damla limon suyu döktükten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Tatlının hamuru için yoğurma kabına ilk önce oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra içine biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Hamur henüz tam kıvama gelmemişken yoğurma kabındaki hamurun 4’de birini başka bir kaba alıyoruz.
Yoğurma kabında kalan hamura un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Ayırdığımız ve başka bir kaba aldığımız hamura kakaoyu ve yeterince kadar unu ekleyip onu da kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Böylelikle sade hamur ve kakaolu hamur olmak üzere iki çeşit hamur elde ediyoruz.
Sade hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açıyoruz.
Kakaolu hamuru da sade hamurun boyunda elimizle silindir haline getiriyoruz.
Dikdörtgen olarak açtığımız sade hamurun üstüne, silindir haline getirdiğimiz kakaolu hamuru koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Elde ettiğimiz ruloyu dolaba kaldırıp bir saat dinlenmesi için bekletiyoruz.
Dinlenen hamuru keskin bir bıçakla bir parmak kalınlığında kesiyoruz ve elimizle şeklini yuvarlak haline getiriyoruz.
Kesip şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Pişen tatlılarımızı fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekletip soğuyan şerbetin içine koyuyoruz ve şerbeti tamamen çekmesini bekliyoruz.

İsteğe göre üzerine robotta çekilmiş fındık yada ceviz serperek ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
karagöz, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karagöz Dolması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 11 Mayıs 2014 13:26
Karagöz Kurabiye YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:40