IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 11:59   #1
Çevrimdışı
Çikolatalı Brioche


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yumuşak hamurlu bir tür Fransız ekmeği olan brioche (briyoş), kahvaltı ve çay saatleri için leziz bir seçenektir. Geleneksel olarak sade yapılsa da, içinde kuru üzüm ve çikolata gibi malzemelerin olduğu tarifleri de vardır…

BriocheMalzemeler (15 adet küçük boy brioche için)

1 su bardağı eritilmiş çikolata ya da Nutella
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
150 gr tereyağı (soğukken 8 eşit parçaya ayrılıp oda sıcaklığına getirilmiş olacak)
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un (En az 1 kilo)
Üzeri için

1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
Cam bir kaseye süt ve su ekleyip mayayı bu karışımda eritin. Üzerine şekeri ilave edip 10 dk. bekletin. Ayrı bir kaba 2-3 su bardağı un eleyip üzerine tuz serpiştirin. 10 dk. dinlendirilmiş olan maya karışımını ve 1 adet yumurtayı una ekleyip azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin.

Sıvı malzemeler hamura tamamen karıştıktan sonra birer birer kestiğiniz tereyağ parçalarını hamura ekleyip her birini hamura yedirin. Her seferinde biraz un ekleyerek tüm tereyağ parçalarını bitirin. Son tereyağ parçasını da ekledikten sonra poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız. Tereyağ ilavelerinde hamuru çok fazla yoğurmaktan kaçının, yoksa tereyağın cıvıklaşmasına ve hamurun gereğinden çok un istemesine sebep olursunuz ki gereğinden fazla un piştiğinde oldukça katı bir ekmeğe dönüşüyor.

Hamuru nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyin. 1 saatin sonunda hamur tam 2 katına çıkmış olacak. Henüz tam kabarmamışsa yarım saat daha bekleyin. Hamurun ortasına bir yumruk vurup içindeki havayı boşaltmasını sağlayın. Ardından hamur kabının üzerini birkaç kat streç filmle sarıp buzdolabına koyup birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan 15 eşit parça ve 1 adet de yumruk büyüklüğünde parça oluşturun (üzerindeki küçük yuvarlakları yapmak için). Her bir hamur parçasını elinizle yuvarlak açın, içerisine 1 dolu tatlı kaşığı nutella koyup yuvarlayın.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt koyulmuş veya tereyağ ile yağlanmış muffın kalıplarına yerleştirin. Ayırdığınız 1 yumruk hamurdan 15 eşit ufak parça oluşturup yuvarlayın ve her birini diğer yuvarlakların üzerine yerleştirin. Hamuru oda sıcaklığında 1 saat daha dinlendirin.

İyice kabarmış olan ekmek hamurlarının üzerine 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurtayı sürün. Son olarak 1 yemek kaşığı toz şekeri her bir ekmek parçasının üzerine serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Çay, kahve veya süt ile servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yumuşak hamurlu bir tür Fransız ekmeği olan brioche (briyoş), kahvaltı ve çay saatleri için leziz bir seçenektir. Geleneksel olarak sade yapılsa da, içinde kuru üzüm ve çikolata gibi malzemelerin olduğu tarifleri de vardır…

BriocheMalzemeler (15 adet küçük boy brioche için)

1 su bardağı eritilmiş çikolata ya da Nutella
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
150 gr tereyağı (soğukken 8 eşit parçaya ayrılıp oda sıcaklığına getirilmiş olacak)
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un (En az 1 kilo)
Üzeri için

1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
Cam bir kaseye süt ve su ekleyip mayayı bu karışımda eritin. Üzerine şekeri ilave edip 10 dk. bekletin. Ayrı bir kaba 2-3 su bardağı un eleyip üzerine tuz serpiştirin. 10 dk. dinlendirilmiş olan maya karışımını ve 1 adet yumurtayı una ekleyip azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin.

Sıvı malzemeler hamura tamamen karıştıktan sonra birer birer kestiğiniz tereyağ parçalarını hamura ekleyip her birini hamura yedirin. Her seferinde biraz un ekleyerek tüm tereyağ parçalarını bitirin. Son tereyağ parçasını da ekledikten sonra poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız. Tereyağ ilavelerinde hamuru çok fazla yoğurmaktan kaçının, yoksa tereyağın cıvıklaşmasına ve hamurun gereğinden çok un istemesine sebep olursunuz ki gereğinden fazla un piştiğinde oldukça katı bir ekmeğe dönüşüyor.

Hamuru nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyin. 1 saatin sonunda hamur tam 2 katına çıkmış olacak. Henüz tam kabarmamışsa yarım saat daha bekleyin. Hamurun ortasına bir yumruk vurup içindeki havayı boşaltmasını sağlayın. Ardından hamur kabının üzerini birkaç kat streç filmle sarıp buzdolabına koyup birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan 15 eşit parça ve 1 adet de yumruk büyüklüğünde parça oluşturun (üzerindeki küçük yuvarlakları yapmak için). Her bir hamur parçasını elinizle yuvarlak açın, içerisine 1 dolu tatlı kaşığı nutella koyup yuvarlayın.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt koyulmuş veya tereyağ ile yağlanmış muffın kalıplarına yerleştirin. Ayırdığınız 1 yumruk hamurdan 15 eşit ufak parça oluşturup yuvarlayın ve her birini diğer yuvarlakların üzerine yerleştirin. Hamuru oda sıcaklığında 1 saat daha dinlendirin.

İyice kabarmış olan ekmek hamurlarının üzerine 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurtayı sürün. Son olarak 1 yemek kaşığı toz şekeri her bir ekmek parçasının üzerine serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Çay, kahve veya süt ile servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 05 Aralık 2014, 20:03   #2
Çevrimdışı
Cevap: Çikolatalı Brioche




Nutella neyin içine girerse güzel mi gözüküyor ne : ))
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
brioche, çikolatalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı Ve Oreolu Kek Lcia Kek Tarifleri 0 30 Ağustos 2014 04:13
Çikolatalı Kiş oneofgirl Tatlılar 0 31 Ağustos 2013 17:20
Çikolatalı Fondü Liaaa Tatlılar 6 27 Haziran 2012 15:48
Çikolatalı Kek N999 Pastalar 0 01 Mart 2012 17:04
Çikolatalı Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 18:09