IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 12:05   #1
Çevrimdışı
Fındıkpare


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fındıkpare şerbetli tatlılardan biri, yapılışı ve şekli bakımından da şekerpareye benzemekte. Tek farkı malzemesinde toz ve tane fındık kullanılması.

Findikpare TarifiMalzemeler

3 su bardağı un
3 yumurta
200 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık
4 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:

3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Fındıkpare tatlısını hazırlamak için karıştırma kabına tereyaı konur ve el ile ezilir, pudra şekeri de eklendikten sonra iyice karıştırılır. Karışıma 2 yumurta ve 1 yumurtanın akı, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır ve iyice yoğrulur.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar önce yumurtanın sarısına ardından da fındığa batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında pişirilir.

Şerbetinin hazırlanışı: Şeker, su ve bir dilim limon kaynatılır. Pişen tatlıya sıcak şerbet dökülür (hem tatlı hem şerbet sıcak olmalı) ve üzeri tepsiyle kapatılır. Şerbeti emen tatlı daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fındıkpare şerbetli tatlılardan biri, yapılışı ve şekli bakımından da şekerpareye benzemekte. Tek farkı malzemesinde toz ve tane fındık kullanılması.

Findikpare TarifiMalzemeler

3 su bardağı un
3 yumurta
200 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık
4 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:

3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Fındıkpare tatlısını hazırlamak için karıştırma kabına tereyaı konur ve el ile ezilir, pudra şekeri de eklendikten sonra iyice karıştırılır. Karışıma 2 yumurta ve 1 yumurtanın akı, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır ve iyice yoğrulur.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar önce yumurtanın sarısına ardından da fındığa batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında pişirilir.

Şerbetinin hazırlanışı: Şeker, su ve bir dilim limon kaynatılır. Pişen tatlıya sıcak şerbet dökülür (hem tatlı hem şerbet sıcak olmalı) ve üzeri tepsiyle kapatılır. Şerbeti emen tatlı daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fındıkpare

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık