IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 12:06   #1
Çevrimdışı
Tarçınlı Scone


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzeme:

3 su bardağı (750 ml) un
75 g tereyağı, küçük küpler şeklinde doğranmış
¼ su bardağı (60 ml) toz şeker
1 tatlı kaşığı (5 ml) tarçın
175 ml süt; oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

Hazırlanışı:

Fırınınızı 200°C’ye ısıtın. Süte 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip bekletin. Unu eleyip derince bir karıştırma kabına koyun. Tereyağını ekleyin; karışım küçük kırıntılar haline gelene kadar elinizle ufalayarak tereyağını una yedirin. Şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Sütü karışıma ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru unlanmış bir yüzeye alıp 3 cm. kalınlığında açın. Hamuru, 5-6 cm. çapında yuvarlak kalıp (ya da bardak) ile kesin. Sconeları fırın tepsisine dizin. Bu aşamada, tercihe gore, “scone” ların üst yüzlerine süt ya da yumurta sarısı sürüp toz şeker serpebilirsiniz.

“Scone” ları önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip çay eşliğinde tereyağı, kaymak ve reçellerle servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzeme:

3 su bardağı (750 ml) un
75 g tereyağı, küçük küpler şeklinde doğranmış
¼ su bardağı (60 ml) toz şeker
1 tatlı kaşığı (5 ml) tarçın
175 ml süt; oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

Hazırlanışı:

Fırınınızı 200°C’ye ısıtın. Süte 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip bekletin. Unu eleyip derince bir karıştırma kabına koyun. Tereyağını ekleyin; karışım küçük kırıntılar haline gelene kadar elinizle ufalayarak tereyağını una yedirin. Şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Sütü karışıma ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru unlanmış bir yüzeye alıp 3 cm. kalınlığında açın. Hamuru, 5-6 cm. çapında yuvarlak kalıp (ya da bardak) ile kesin. Sconeları fırın tepsisine dizin. Bu aşamada, tercihe gore, “scone” ların üst yüzlerine süt ya da yumurta sarısı sürüp toz şeker serpebilirsiniz.

“Scone” ları önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip çay eşliğinde tereyağı, kaymak ve reçellerle servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
scone, tarçınlı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaban Mersinli Scone Seyra Kek Tarifleri 0 09 Eylül 2014 20:18
Tarçınlı Portakal Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:25
Tarçınlı Havuçlu Kek Violent Kek Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 17:07
Tarçınlı Rulolar Violent Pastalar 0 25 Haziran 2012 23:47
Tarçınlı Yağsız Revani YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:24