IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 12:13   #1
Çevrimdışı
Kaiserschmarrn (Avusturya Krebi)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“İmparator omleti” olarak da bilinen, yumurtalı bir Avusturya mutfağı tatlısıdır Kaiserschmarrn (Ya da kaiserschmarren). Avusturya krebi ve Avusturya pankeki olarak da adlandırılır.

KaiserschmarrenMalzemeler

200 gr. un
5 yumurta
1 paket vanilya
400 ml süt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir tutam tarçın
Bir miktar tereyağı
60 gr. kuru üzüm
2-3 çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Yapılışı
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.

Yapışmaz bir tavada bir miktar tereyağını eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın. Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.

Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin. Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudraşekeri serptikten sonra servis yapın. (Yanında erik kompostosu ve krema ile de servis yapabilirsiniz.)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“İmparator omleti” olarak da bilinen, yumurtalı bir Avusturya mutfağı tatlısıdır Kaiserschmarrn (Ya da kaiserschmarren). Avusturya krebi ve Avusturya pankeki olarak da adlandırılır.

KaiserschmarrenMalzemeler

200 gr. un
5 yumurta
1 paket vanilya
400 ml süt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir tutam tarçın
Bir miktar tereyağı
60 gr. kuru üzüm
2-3 çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Yapılışı
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.

Yapışmaz bir tavada bir miktar tereyağını eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın. Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.

Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin. Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudraşekeri serptikten sonra servis yapın. (Yanında erik kompostosu ve krema ile de servis yapabilirsiniz.)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
avusturya, kaiserschmarrn, krebi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avusturya 1-0 Rusya Seth Milli Takımlar 0 16 Kasım 2014 00:15
Tirol - Avusturya Afrodit Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Ağustos 2013 17:03
Avusturya ve Avusturya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:24
Avusturya Yılanı KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 20 Aralık 2011 10:58
Avusturya karıştı Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ekim 2008 11:40