IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2015, 01:25   #1
Çevrimdışı
Elmalı Pay


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Elmalı Pay Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
600 gr. un
400 gr. tereyağı
2 adet yumurta
100 gr. esmer şeker

İç Harcı için Malzemeler
5 adet yeşil ekşi elma
6 adet kırmızı tatlı elma
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 adet limonun suyu ve kabuğu
1 tutam toz tarçın
Hamur için;
Un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.
Şeker, yumurta ekleyin ve hamur kıvamına getirin.
Buzdolabında yarım saat bekletin.
İç harç için;
Elmaların kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
Tencereye tereyağını alın ve eritin. İçerisine elmaları, esmer şeker, limon kabuğu, suyu ve toz tarçını ilave edin ve biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Elmalar yumuşadıktan sonra kenara alın ve soğutun.

Tart kalıbınızı yağlayın. Hamurunuzu ikiye bölün (alta gelecek olan parça diğerinden biraz daha büyük olabilir) ve ikisini de unlanmış tezgâhta açın bir tanesini tart kalıbının tabanına yayın, elmalı harcı içerisine dökün ve üstüne diğer hamuru kapatıp iki hamurun kenarlarını birleştirip şekil verin.
Kalan hamurlardan kenarlarını ve üzerleriniz süsleyebilirsiniz, en üst ortasına çarpı şeklinde çizik atın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin ve ılık servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Elmalı Pay Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
600 gr. un
400 gr. tereyağı
2 adet yumurta
100 gr. esmer şeker

İç Harcı için Malzemeler
5 adet yeşil ekşi elma
6 adet kırmızı tatlı elma
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 adet limonun suyu ve kabuğu
1 tutam toz tarçın
Hamur için;
Un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.
Şeker, yumurta ekleyin ve hamur kıvamına getirin.
Buzdolabında yarım saat bekletin.
İç harç için;
Elmaların kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
Tencereye tereyağını alın ve eritin. İçerisine elmaları, esmer şeker, limon kabuğu, suyu ve toz tarçını ilave edin ve biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Elmalar yumuşadıktan sonra kenara alın ve soğutun.

Tart kalıbınızı yağlayın. Hamurunuzu ikiye bölün (alta gelecek olan parça diğerinden biraz daha büyük olabilir) ve ikisini de unlanmış tezgâhta açın bir tanesini tart kalıbının tabanına yayın, elmalı harcı içerisine dökün ve üstüne diğer hamuru kapatıp iki hamurun kenarlarını birleştirip şekil verin.
Kalan hamurlardan kenarlarını ve üzerleriniz süsleyebilirsiniz, en üst ortasına çarpı şeklinde çizik atın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin ve ılık servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
elmalı, pay

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Kıtırlı Kek oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:58
Elmalı Kek Tarifi Zen Kek Tarifleri 0 04 Şubat 2013 15:36
Elmalı Kurabiye N999 Pastalar 11 17 Ekim 2012 15:45
Elmalı Turta:p Ay Pastalar 12 09 Mayıs 2012 01:14
Elmalı Tart Peri Hamur İşleri 10 08 Şubat 2011 23:53