IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2015, 17:57   #1
Çevrimdışı
Bir Lübnan Tatlısı Olan "Layali Muz" Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 lt Süt
  • 1 su bardağı İrmik
  • 3-4 çorba kaşığı Çiçek Suyu(Yoksa Gül Suyu)
  • 3 çorba kaşığı Badem İçi
  • 2 çorba kaşığı Çam Fıstığı
  • Antep Fıstığı
  • Tereyağ
  • 1 çorba kaşığı Tereyağ
  • 3 su bardağı Şeker
  • 1 su bardağı Su
  • 1/2 adet Limon
Yapılışı


Muz tatlılarından en sevdiğim, kendimce adapte ettiğim Lübnan gecelerinin tatlısı Layali muz.

•1 litre süte 1 su bardağı irmik ekleyin, varsa 3-4 çorba kaşığı çiçek suyu ekleyin yoksa gül suyu da olur.
•Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak irmiklerin pişip, koyu bir kıvam almasını sağlayın.
•Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı badem içi ve 2 çorba kaşığı çam fıstığını 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun.
•Sonra kaynayan sütlü irmiğe ekleyin. Servisini yapmak isteyeceğiniz yayvan bir kaba dökün.
•Soğumasını bekleyin. Bu arada 3 su bardağı şekeri, 1 su bardağı su ve yarım limonun suyuyla yavaş yavaş kaynatın.
•Şurup eriyip koyulaşacak. Serinlemesi için bekletin. İrmik soğuyunca üzerine yarım kilo kaymağı dağıtın.
•Halka şeklinde kestiğiniz muzları yerleştirin. Antep fıstığı, çam fıstığı ve bademleri yayın.
•Tatlıyı servis edeceğiniz dilimleri tabakta kalacak şekilde kesin.
•Şerbeti üzerine döküp 1 saat dinlendirin.
•Hafif sulu, orta şeker nefis bir tatlınız olacak!

Afiyet Olsun...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 lt Süt
  • 1 su bardağı İrmik
  • 3-4 çorba kaşığı Çiçek Suyu(Yoksa Gül Suyu)
  • 3 çorba kaşığı Badem İçi
  • 2 çorba kaşığı Çam Fıstığı
  • Antep Fıstığı
  • Tereyağ
  • 1 çorba kaşığı Tereyağ
  • 3 su bardağı Şeker
  • 1 su bardağı Su
  • 1/2 adet Limon
Yapılışı


Muz tatlılarından en sevdiğim, kendimce adapte ettiğim Lübnan gecelerinin tatlısı Layali muz.

•1 litre süte 1 su bardağı irmik ekleyin, varsa 3-4 çorba kaşığı çiçek suyu ekleyin yoksa gül suyu da olur.
•Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak irmiklerin pişip, koyu bir kıvam almasını sağlayın.
•Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı badem içi ve 2 çorba kaşığı çam fıstığını 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun.
•Sonra kaynayan sütlü irmiğe ekleyin. Servisini yapmak isteyeceğiniz yayvan bir kaba dökün.
•Soğumasını bekleyin. Bu arada 3 su bardağı şekeri, 1 su bardağı su ve yarım limonun suyuyla yavaş yavaş kaynatın.
•Şurup eriyip koyulaşacak. Serinlemesi için bekletin. İrmik soğuyunca üzerine yarım kilo kaymağı dağıtın.
•Halka şeklinde kestiğiniz muzları yerleştirin. Antep fıstığı, çam fıstığı ve bademleri yayın.
•Tatlıyı servis edeceğiniz dilimleri tabakta kalacak şekilde kesin.
•Şerbeti üzerine döküp 1 saat dinlendirin.
•Hafif sulu, orta şeker nefis bir tatlınız olacak!

Afiyet Olsun...
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bîr, layali muz, lübnan, olan, tarifi, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lübnan Mutfağı'ndan Portakal Sulu Kayısı Tatlısı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:10
"Erkek olmak" - "kadın olmak" önemli olan ; "insan olmak"‏ aŁmiηa Ekstra 2 02 Nisan 2011 14:38
İçeriği "İyiki" Olan Hiçbir "Keşke" Yoktur Afrodit Genel Paylaşım 0 30 Ağustos 2010 15:48