IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2015, 21:05   #1
Çevrimdışı
Saklı Helva Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 100 ml. süt
  • 100 ml. su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 220 gr parça dil peyniri


Yapılışı


Şerbeti için 100 ml. sütü, 100 ml. suyu ve 1 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Tercihen pilav tenceresinde, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ve 1 çorba kaşığı Antep fıstığını renkleri dönene kadar kavurun. Sonra içine küp doğranmış 50 gr tereyağını ilave edip, eriyince 1 su bardağı irmiği de ekleyerek kavurun. İrmiklerin rengi altın sarısından, kahverengiye dönmeye başladığı zaman olmuş demektir. Daha sonra kaynattığınız şerbeti ekleyin. 1-2 kez karıştırıp, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve iyice şerbeti çekene kadar kısık ateşte pişirin. 1 parça ince dilimlere ayrılmış dil peynirini üzerine serin. Peynirlerin iyice erimesi için tencerenin kapağını kapatın. 1-2 dakika içerisinde dil peynileri eriyecekler, kapağı açıp tahta bir kaşıkla peynirlerin uzamasını sağlayacak şekilde karışırın. Son olarak helvayı fırın kabına alın, üzerini düzeltip, kalan dil peynirlerini ince bir tabaka halinde üzerini kaplayarak 200 derecelik fırının ızgarasında, peyniler eriyip, kızarana dek pişirin. Helvanızı yerken o sıcak sıcak hali üzerine biraz ısıttığınız pekmezi döküp yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Lezzet uyumuna inanamayacaksınız.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 100 ml. süt
  • 100 ml. su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 220 gr parça dil peyniri


Yapılışı


Şerbeti için 100 ml. sütü, 100 ml. suyu ve 1 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Tercihen pilav tenceresinde, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ve 1 çorba kaşığı Antep fıstığını renkleri dönene kadar kavurun. Sonra içine küp doğranmış 50 gr tereyağını ilave edip, eriyince 1 su bardağı irmiği de ekleyerek kavurun. İrmiklerin rengi altın sarısından, kahverengiye dönmeye başladığı zaman olmuş demektir. Daha sonra kaynattığınız şerbeti ekleyin. 1-2 kez karıştırıp, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve iyice şerbeti çekene kadar kısık ateşte pişirin. 1 parça ince dilimlere ayrılmış dil peynirini üzerine serin. Peynirlerin iyice erimesi için tencerenin kapağını kapatın. 1-2 dakika içerisinde dil peynileri eriyecekler, kapağı açıp tahta bir kaşıkla peynirlerin uzamasını sağlayacak şekilde karışırın. Son olarak helvayı fırın kabına alın, üzerini düzeltip, kalan dil peynirlerini ince bir tabaka halinde üzerini kaplayarak 200 derecelik fırının ızgarasında, peyniler eriyip, kızarana dek pişirin. Helvanızı yerken o sıcak sıcak hali üzerine biraz ısıttığınız pekmezi döküp yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Lezzet uyumuna inanamayacaksınız.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
helva, saklı, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saklı Şehrin Saklı Kahramanlarıydık – Özlem AYRAL Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 18 Aralık 2014 09:33
Osmanlıda Helva sohbetleri- Helva sohbeti nedir? Zen Osmanlı Tarihi 0 15 Mayıs 2014 17:06
Kağıt helva pastası tarifi Lady Pastalar 0 23 Temmuz 2012 14:19
Kağıt helva pastası tarifi Sır Pastalar 0 16 Mayıs 2011 09:54