IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 21:49   #1
Çevrimdışı
Limon ve Bal Soslu Kuru Revani


-- Sponsor Baglantı --


4 yemek kaşığı bal
40 gr. margarin
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
150 ml. süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi
50 gr. irmik
2 adet yumurta akı
3 tatlı kaşığı susam
150 gr. un

Öncelikle küçük bir tavada, margarin ve 3 yemek kaşığı balı, çok kısık ateşte eritin.
Yumurta aklarını, mikser ile cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Toz malzemeleri (un, kabartma tozu, irmik, hindistan cevizi) birlikte bir kaba eleyin ve harmanlayın.
Süt ve limon kabuğu rendesini de tüm malzemelere (yumurta akları, margarinli bal ve toz malzemeler) karıştırın ve çok az çırpın.
Karışımı, katı yağ ile yağlayıp unladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba dökün. Üzerine susamları serpin.
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında üzeri turuncu bir renk olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kek pişerken, bir kasede 1 yemek kaşığı bal ile 1 adet limon suyunu birlikte eritin. Kek fırından çıkar çıkmaz, ballı limonlu sosu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
4 yemek kaşığı bal
40 gr. margarin
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
150 ml. süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi
50 gr. irmik
2 adet yumurta akı
3 tatlı kaşığı susam
150 gr. un

Öncelikle küçük bir tavada, margarin ve 3 yemek kaşığı balı, çok kısık ateşte eritin.
Yumurta aklarını, mikser ile cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Toz malzemeleri (un, kabartma tozu, irmik, hindistan cevizi) birlikte bir kaba eleyin ve harmanlayın.
Süt ve limon kabuğu rendesini de tüm malzemelere (yumurta akları, margarinli bal ve toz malzemeler) karıştırın ve çok az çırpın.
Karışımı, katı yağ ile yağlayıp unladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba dökün. Üzerine susamları serpin.
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında üzeri turuncu bir renk olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kek pişerken, bir kasede 1 yemek kaşığı bal ile 1 adet limon suyunu birlikte eritin. Kek fırından çıkar çıkmaz, ballı limonlu sosu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bal, kuru, limon, revani, soslu, ve

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limon Soslu Yayın Kızartması Luthien Deniz Ürünleri 0 06 Ağustos 2014 10:29
Limon Soslu Somon Makarna Zen Makarnalar Pilavlar 0 03 Şubat 2013 12:06
Limon Soslu Kek Dilara Kek Tarifleri 0 26 Ekim 2010 05:12
Dereotlu Limon Soslu Burgu Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:37