IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 21:50   #1
Çevrimdışı
Cevizli Gazete Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --


Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
6 su bardağı baklavalık un
İçi için:
300 gr dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
Üstüne dökmek için:
250 gr margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

İlk olarak hamur için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler unlanmış ya da yağlanmış tepside 20-25 dk dinlendirilir. Dinlenen bezeler açabildiğimiz kadar açılır. Oklavaya sarılır. Sağ ve sol taraftan sıkıştırılarak büzülür. Sonra büzülmüş şekilde oklavadan ayrılıp gazete veya örtü üzerine açılır. (açarken yavaş açın yırtılmasın). Bu şekilde 4-5 adet yufka açılıp serilir. Açılan yufkaların ilk yumuşaklığının gitmesi yani verdiğimiz şeklin bozulmayacak kadar kuruması gerekir. Şekil verirken yufkalardan biri düz bir zemine serilir. Üstüne ceviz ve şeker karışımı serpilir. Onun üstüne bir parça daha serilir. Uç kısımlarından 2 parmak katlanır. Örtünün veya gazetenin bir ucundan tutularak yavaşça rulo yapılır. Rulolar 3-4 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalar açılır biraz kuruyunca aynı işlemden geçerek tepsiye yerleştirilir. Üstüne eritilmiş yağ dökülür. 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Şerbet ocağa konur. Kaynadıktan sonra 15- 20 dk kadar da kısık ateşte bekletilerek hazırlanır. Şerbet ve tatlı ikisi de ılık haldeyken şerbet tatlının üstüne dökülür. (Biri sıcak biri soğuk ya da ikisi de ılık olacak şekilde dökebilirsiniz). 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Not: Bu tatlı adını şekil verirken gazete kullanılmasından alır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
6 su bardağı baklavalık un
İçi için:
300 gr dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
Üstüne dökmek için:
250 gr margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

İlk olarak hamur için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler unlanmış ya da yağlanmış tepside 20-25 dk dinlendirilir. Dinlenen bezeler açabildiğimiz kadar açılır. Oklavaya sarılır. Sağ ve sol taraftan sıkıştırılarak büzülür. Sonra büzülmüş şekilde oklavadan ayrılıp gazete veya örtü üzerine açılır. (açarken yavaş açın yırtılmasın). Bu şekilde 4-5 adet yufka açılıp serilir. Açılan yufkaların ilk yumuşaklığının gitmesi yani verdiğimiz şeklin bozulmayacak kadar kuruması gerekir. Şekil verirken yufkalardan biri düz bir zemine serilir. Üstüne ceviz ve şeker karışımı serpilir. Onun üstüne bir parça daha serilir. Uç kısımlarından 2 parmak katlanır. Örtünün veya gazetenin bir ucundan tutularak yavaşça rulo yapılır. Rulolar 3-4 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalar açılır biraz kuruyunca aynı işlemden geçerek tepsiye yerleştirilir. Üstüne eritilmiş yağ dökülür. 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Şerbet ocağa konur. Kaynadıktan sonra 15- 20 dk kadar da kısık ateşte bekletilerek hazırlanır. Şerbet ve tatlı ikisi de ılık haldeyken şerbet tatlının üstüne dökülür. (Biri sıcak biri soğuk ya da ikisi de ılık olacak şekilde dökebilirsiniz). 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Not: Bu tatlı adını şekil verirken gazete kullanılmasından alır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cevizli, gazete, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Oturtma Tatlısı Sim Tatlılar 0 10 Temmuz 2013 05:03
Cevizli İzci Tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:15
Cevizli Burma Tatlısı Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 14:51
Cevizli Rulo Tatlısı YapraK Tatlılar 0 11 Ocak 2010 19:34
Cevizli İncir Tatlısı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 17:13