07 Şubat 2015, 21:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kahve Altı Tatlısı Bir paket baklava yufkası 4 çorba kaşığı tereyağı 300 gram kıyılmış fındık 150 gram tereyağı Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 çorba kaşığı gül suyu Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağıyla ıslatıp 10 tane üst üste fırın kabına yerleştirin. İç malzemeyi ince kıyılmış fındığı üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün. Tekrar baklava yufkası ve fındık olarak kat kat fırın tepsisine dizin. Kare şeklinde kesip üzerine tereyağı gezdirip fırına verip 25 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca kaynattığınız ve biraz ılınmış olan sütle hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Not: Anadolu’da kahve yanında ikram edilirken kahvenin şerbeti derlermiş. | |
|
Etiketler |
altı, kahve, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kahve Soslu Muz Tatlısı | yoSun | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2012 22:39 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |