IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Mart 2015, 16:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şeftalili Muhallebi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bahar mevsimi ayri bir güzeldir benim icin ve apayri bir heyecan verir bana. Kurumus topragin, agaclarin yeniden dirilmesini buyuk bir keyifle izlerim.canlanan dogayi keyifle seyredalarken yaz gelse de bu harika lezzet icin kollari sivasam diyorum[emoji4] konserve seftalisi olan sansli grup yapabilir.ama benim gibi olmayanlar yazi beklesin[emoji6]

🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ...
1 KG SÜT
1 SU BARDAĢI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KREM ŞANTİ

Yapılışı
Süt seker yumurta sarısı un nisasta iyice karıştırılıp ocağa alıyoruz.. kıvam aldığında kapatıp vanilya ve tereyağ ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kıvamı normal muhallebilerden daha sulu oluyor ama bu sizi endiselendirmesin karıştırarak sogutuyoruz ve toz halde ki krem santiyi ekliyerek çırpmaya devam ediyoruz krem şanti koyulastirarak toplayacaktır muhallebinizi.. ardindan kuplara pay edelim .

🔔PÜF NOKTASI🔔
BU MUHALLEBI SADECE KUPLARDA VEYA KASELERDE SERVİS EDİLMELİ ÇÜNKÜ KALIPLAŞMIYOR VE KESILEREK SERVİS EDİLEMİYOR..

🍑ŞEFTALİ&#127825
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
OSU🍑
3 ADET ŞEFTALİ ( ben yazdan konserve yapmıştım onu kullandım bir kavanoz)
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI SU

Yapılışı
Seftalileri küçük küp küp dograyalım
Su ve şeker ile kaynamaya alalım yumusayınca nişastayı ayrı bir yerde biraz soğuk su ile açalım ve seftalilerimizin üzeine alalım kıvam alana kadar kaynatalım.. ve sogutmadan biraz donan muhallebimizin üzerine servis edelim..

PÜF NOKTASI
NİSAŞTALI SOSLARDA NİŞASTAYI DIGER MALZEMELERLE BERABER ATARSANIZ ŞEFFAF BİR SOSA SAHİP OLAMASSINIZ . MUTLAKA AYRI YERDE SOGUK SU ILE AÇARAK KAYNAMIŞ MEYVELERE EKLEMELİSİNİZ.. 💕

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
muhallebi, Şeftalili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şeftalili Mousse Elysian Tatlılar 0 25 Nisan 2014 11:18
Şeftalili Keşkül oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:38
Şeftalili Gevrek Zen Tatlılar 0 02 Şubat 2013 18:08
Şeftalili Pasta Sır Pastalar 0 22 Nisan 2010 16:59
Şeftalili Buzlu Çay YapraK İçkiler İçecekler 0 26 Eylül 2009 18:46