IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Ebru
  • 1 Post By Korkut

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2016, 17:40   #1
Çevrimdışı
Pekmezli tava künefesi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gr çiğ tel kadayıf
1 paket dilpeyniri
1 çay bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
25-30 gr bitkisel margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
½ adet limonun suyu


Hazırlanışı:
Dilpeyniri ince dilimler halinde tel tel ayrılır. 20-25 santim çapındaki bir teflon tava hazır bekletilir. Tel kadayıf didiklenip parçalanarak açılır. Üzerine sıvıyağ ve eritilip ılıtılmış yağ gezdirilip elle köfte yoğrulur gibi iyice yoğrulup yağ kadayıfa yedirilir. Tava 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp pekmez kaşıkla tavaya yayılır. Üzerine kadayıfın yarısı bastırılarak 1 parmak kalınlığında yayılır. Üzerine dilpeyniri yerleştirilir. Ayrılan kadayıf üzerine bastırılarak serilir. Tava orta ısılı ateşe oturtulup çevrillerek alt tarafı kızartılır. Bir tepsi yardımıyla ter düz edilipdiğer tarafı da kızartılır. Kadayıf ılık hale gelince soğuk şerbet ilave edilir. Şerbetin hazırlanması için; su, tozşeker ve limon suyu , bir tencereye aktarılıp arada sırada karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirilir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenerek kesip servis tabağına alınır. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Dondurma veya kaymak da koyulabilir.


Alinti..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gr çiğ tel kadayıf
1 paket dilpeyniri
1 çay bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
25-30 gr bitkisel margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
½ adet limonun suyu


Hazırlanışı:
Dilpeyniri ince dilimler halinde tel tel ayrılır. 20-25 santim çapındaki bir teflon tava hazır bekletilir. Tel kadayıf didiklenip parçalanarak açılır. Üzerine sıvıyağ ve eritilip ılıtılmış yağ gezdirilip elle köfte yoğrulur gibi iyice yoğrulup yağ kadayıfa yedirilir. Tava 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp pekmez kaşıkla tavaya yayılır. Üzerine kadayıfın yarısı bastırılarak 1 parmak kalınlığında yayılır. Üzerine dilpeyniri yerleştirilir. Ayrılan kadayıf üzerine bastırılarak serilir. Tava orta ısılı ateşe oturtulup çevrillerek alt tarafı kızartılır. Bir tepsi yardımıyla ter düz edilipdiğer tarafı da kızartılır. Kadayıf ılık hale gelince soğuk şerbet ilave edilir. Şerbetin hazırlanması için; su, tozşeker ve limon suyu , bir tencereye aktarılıp arada sırada karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirilir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenerek kesip servis tabağına alınır. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Dondurma veya kaymak da koyulabilir.


Alinti..
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 18 Mart 2016, 12:13   #2
Çevrimiçi
Cevap: Pekmezli tava künefesi




Hergun yiyorum 😆😆

Tapatalk üzeri mobil Cihazimdan Yazildi, Yazim Hatası Olabilir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
pekmezli tava künefesi, tatli tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmezli Un Helvası Elysian Tatlılar 0 23 Haziran 2014 12:59
Pekmezli Hurmalı Kek Elysian Kek Tarifleri 0 25 Nisan 2014 10:02
Elmalı Pekmezli Kek oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:46
Pekmezli Zencefilli Kek Zen Kek Tarifleri 0 02 Şubat 2013 18:09
Pekmezli Muhallebi Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:43