Ebru | 22 Ağustos 2016 18:19 | Tatlı patatesten dondurma yapımı Tatlı patatesten dondurma yapımı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir dondurma tarifi. Aynı zamanda katkı malzemeleri olmadığı için oldukça sağlıklı. Dondurmanın malzemeleri
2 su bardağı çırpılmış krema
1-1,5 su bardağı konsantre süt
neredeyse 1 su bardağı tatlı patates püresi
1 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı kadar karanfil yağı
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı kadar iri kıyım ceviz
marşmelov
petibör bisküvi Dondurmanın yapılışı Bir kaba konsantre süt, patates püresi, vanilya, tarçın, karanfil yağı ve muskatı koyup iyice karıştırın.
Çırpılmış kremayı başka bir kapta mikserden geçirin.
Kremaya diğer karışımı ekleyin ve spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın.
İyice karıştığından emin olduktan sonra ceviz ve marşmelovları da ekleyin ve birkaç defa daha spatula ile karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı bir kaba dökün ve üzerini streç film ile sarın. Streç filmin karışıma dondurmaya değdiğinden emin olun. Bu sayede kriztalize olmsaını engellersiniz.
Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletin ve sonrasında tercihe bağlı olmak üzere petibör büskivi ile servis edin.
Afiyet olsun. |