IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2016, 18:19   #1
Çevrimdışı
Tatlı patatesten dondurma yapımı


-- Sponsor Baglantı --


Tatlı patatesten dondurma yapımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir dondurma tarifi. Aynı zamanda katkı malzemeleri olmadığı için oldukça sağlıklı.

Dondurmanın malzemeleri


2 su bardağı çırpılmış krema
1-1,5 su bardağı konsantre süt
neredeyse 1 su bardağı tatlı patates püresi
1 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı kadar karanfil yağı
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı kadar iri kıyım ceviz
marşmelov
petibör bisküvi


Dondurmanın yapılışı

Bir kaba konsantre süt, patates püresi, vanilya, tarçın, karanfil yağı ve muskatı koyup iyice karıştırın.

Çırpılmış kremayı başka bir kapta mikserden geçirin.

Kremaya diğer karışımı ekleyin ve spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın.

İyice karıştığından emin olduktan sonra ceviz ve marşmelovları da ekleyin ve birkaç defa daha spatula ile karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı bir kaba dökün ve üzerini streç film ile sarın. Streç filmin karışıma dondurmaya değdiğinden emin olun. Bu sayede kriztalize olmsaını engellersiniz.

Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletin ve sonrasında tercihe bağlı olmak üzere petibör büskivi ile servis edin.



Afiyet olsun.
Tatlı patatesten dondurma yapımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir dondurma tarifi. Aynı zamanda katkı malzemeleri olmadığı için oldukça sağlıklı.

Dondurmanın malzemeleri


2 su bardağı çırpılmış krema
1-1,5 su bardağı konsantre süt
neredeyse 1 su bardağı tatlı patates püresi
1 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı kadar karanfil yağı
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı kadar iri kıyım ceviz
marşmelov
petibör bisküvi


Dondurmanın yapılışı

Bir kaba konsantre süt, patates püresi, vanilya, tarçın, karanfil yağı ve muskatı koyup iyice karıştırın.

Çırpılmış kremayı başka bir kapta mikserden geçirin.

Kremaya diğer karışımı ekleyin ve spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın.

İyice karıştığından emin olduktan sonra ceviz ve marşmelovları da ekleyin ve birkaç defa daha spatula ile karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı bir kaba dökün ve üzerini streç film ile sarın. Streç filmin karışıma dondurmaya değdiğinden emin olun. Bu sayede kriztalize olmsaını engellersiniz.

Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletin ve sonrasında tercihe bağlı olmak üzere petibör büskivi ile servis edin.



Afiyet olsun.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurma tarifi, evde dondurma yapımı, tatlılar, yemek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı Maraş Dondurma Tarifi Lcia Tatlılar 0 30 Ağustos 2014 20:32
Ev Yapımı Cevizli Dondurma Zen Tatlılar 0 12 Haziran 2013 16:19
Ev Yapımı Çilekli Dondurma Liaaa Tatlılar 0 25 Mayıs 2012 15:16